חיפוש

מדריך קידום אתרים אורגני בגוגל

בתור אחד שלא עשה קורס קידום אתרים פרונטלי בשום מקום ולמד הכל דרך הרשת – תאמינו לי – זה אפשרי ולעיתים אף טוב יותר! הכנתי לכם מדריך קידום אתרים מלא מ-0 ועד לרמת מאסטר. אם אתם מחפשים רק נושא ספציפי כלשהו, ולא את כל המדריך המלא (הוא ארוך ומקיף, כבר אמרתי – מדרים קידום אתרים מ-ל-א ובחינם!), כאן תמצאו את כל המידע מפורק לפרקים:

מדריכי קידום אתרים למתחילים ב-17 שלבים

מדריכי קידום אתרים למתקדמים (בערך 115 מדריכים, חלקם מתאימים אף לרמת מאסטרים)

החלטתם בכל זאת לקרוא את כל המדריך המלא? אמיצים. זה ללא ספק השלב הראשון בדרך לרמת המאסטר. ברוכים הבאים למדריך קידום האתרים המקיף ביותר בעברית שנכתב על קידום אורגני בגוגל. במדריך הזה ננסה להסביר כיצד עובד מנוע חיפוש, איך ניגשים לתכנון וביצוע של תהליך קידום אורגני, אילו החלטות תצטרכו לבצע בתהליך הקידום וגם מאילו טעויות נפוצות כדאי מאוד להימנע.

נתחיל מהחלק הכי טוב, הנה 2 הרצאות על קידום אתרים שאני (עשהאל דרייר) העברתי ב-2 כנסים פיזיים שעשינו לקהילת חברי קבוצת הפייסבוק שלנו, באורך שעתיים כל אחת בנושא קידום אתרים – SEO, ההרצאות הטובות ביותר בתחום באחריות (כרטיס לכל אחד מהכנסים עלה כ-175 שקלים). כ"כ חשוב לי שתצפו בזה ולכן שילמתי על צילום מקצועי, עריכה, כתוביות וכו' והעלתי ליוטיוב, בחינם, זו ההזדמנות שלכם ללמוד להיות מאסטרים ולהתמקצע, אחת ולתמיד:

 

ודבר אחרון לפני שמתחילים: יש אנשים שנוח להם יותר לקרוא חומר כתוב, בצורה שבה הם אלו שקובעים את הקצב, בצורה שבה הם יכולים לעצור, ולקרוא שוב את מה שהם מעוניינים להתעכב עליו, או לדלג מעל חומר חופר במיוחד. ויש גם אנשים אחרים, שמעדיפים תוכן מצולם וערוך היטב, שמגיע להם את המידע בצורה שבה הם יכולים להיות מרוכזים בוידאו, ולקבל ערך מוסף ישירות לוריד.

 

אם אתם נמנים על האנשים מן הסוג השני, אני יותר ממזמין אתכם ליהנות מן הקורס המצולם המשוקע בטירוף שלי, שם אני מלמד מאפס איך עושים SEO כמו מקצוענים. לרכישת הקורס לחצו כאן.

הפרק החשוב ביותר – תיאוריה

בפרק הזה, נסקור מושגים שונים שחשוב להכיר כשרוצים לקדם אתר בגוגל. גם אם לא הכל יהיה ברור באופן מיידי, כדאי מאוד לקרוא את הדברים כעת על מנת לחבר את הנקודות אחר כך. נתחיל כמובן מהבסיס, וננסה להבין מהו למעשה מנוע חיפוש (גוגל בפרט), כיצד הוא עובד וכיצד אנחנו כמקדמי אתרים יכולים לסייע לו להבין האם האתר שלנו רלוונטי לשאילתות חיפוש שונות שמבצעים הגולשים. לעבודה.

מהו מנוע חיפוש ואיך הוא עובד?

רבים נוטים לחשוב שכאשר גולש מקליד שאילתא בשורת החיפוש, מבצע מנוע החיפוש בדיקה בזמן אמת של אתרי האינטרנט השונים הפזורים ברחבי הרשת, מוצא את האתרים הרלוונטיים לשאילתא שביצע הגולש, ומציג את התוצאות, בסדר יורד של חשיבות והתאמה לגולש, בדף תוצאות החיפוש. ובכן, הדברים עובדים בצורה קצת שונה.

מנועי החיפוש השונים כוללים רכיבי תוכנה אשר נקראים זחלנים. תפקידם של הזחלנים הוא לסרוק את הרשת מפעם לפעם, למצוא דפי אינטרנט חדשים או כאלו שהתוכן בהם עודכן ושונה, להחליט האם מנוע החיפוש מעוניין לאנדקס אותם, ובמידה וכן, לשמור עותקים של הדפים האלו במאגרי המידע שלו.

כך שלמעשה, גולש שביצע שאילתא במנוע החיפוש מקבל את התוצאות הקיימות באינדקס של מנוע החיפוש, ולאו דווקא אלו אשר מייצגות את המצב הנוכחי של האתרים השונים. מנועי החיפוש משתדלים לגשר על הפער הזה כל העת, ולמצוא שיטות חכמות על מנת לתעדף את תקציב הזחילה של עמודי האינטרנט השונים, כך שהם יוכלו לקבל תמונת מצב עדכנית יותר ויותר ולהציג את תוצאות החיפוש בצורה העדכנית ביותר שנכונה לאותו רגע…

אולם, האתגר האמיתי של מנוע החיפוש הוא להחליט באיזה סדר להציג את תוצאות החיפוש שכבר קיימות באינדקס לגולשים השונים. כיצד יודע, אם כן, מנוע החיפוש איזו מתוצאות החיפוש היא רלוונטית לשאילתא שביצע הגולש? כאן נכנסים 3 מושגים שתעשיית ה-SEO מכנה באמצעות שלוש האותיות המייצגות אותם: E-A-T – Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness או בעברית: מומחיות, סמכות ואמינות.

מנועי החיפוש, ובפרט מנוע החיפוש של גוגל, היו רוצים להציג לגולשים תוצאות חיפוש המייצגות אתרים בעלי מומחיות רבה ככל האפשר בתחומם, אתרים בעלי סמכות ואשר ניתן לסמוך עליהם.

כאן נשאלת השאלה: כיצד יכול מנוע חיפוש, שהוא בעצם רכיב תוכנה, מתקדם ככל האפשר, למדוד היבטים כמו מומחיות, סמכות, ואמינות? על מנגנון ה- E-A-T של גוגל, שנועד לבצע בדיוק את המשימה הזאת, תוכלו לקרוא במאמר הכירו את E-A-T של גוגל.

 

ומאחר שאנחנו משתדלים להיות עם יד על הדופק כל הזמן, חשוב לשתף אתכם בעובדה שגוגל עדכנה את ההתייחסות שלה בנושא, והוסיפה עולם תוכן חדש, שמסומן באות E – Experience – כלומר, ניסיון.

במאמר אל תאמרו עוד E-A-T, הכירו את E-E-A-T‎‎, תוכלו למצוא לא מעט מידע על המדד החדש, ועל הדרך להתאים את התכנים שלכם לעידן שבו לניסיון מעשי ישנה חשיבות בעיני מנוע החיפוש כשהוא ניגש לדרג אתרים.

E-E-A-T
E-E-A-T

מהם הפרמטרים שבה עושה שימוש גוגל כדי לדרג אתרים?

על מנת שגוגל יוכלו להחליט אילו מן עמודי האינטרנט שקיימים באינדקס שלהם יש להציג לגולש בעבור שאילתת חיפוש מסויימת, נדרשים אותם מנועי חיפוש לעשות שימוש במנגנוני החלטה מורכבים אשר כוללים התייחסות ללמעלה מ- 200 פרמטרים שונים. מעט מאוד אנשים יודעים במדויק מהם הפרמטרים האלו, מה משקלם, וגם האם מדובר במנגנון אחיד לכלל האתרים בעולם או שמנועי החיפוש עושים שימוש במספר מנגנוני חוקה על פי העניין והנישה (קטגוריות שונות כמו אתרים סביב בריאות, אתרים סביב ספורט, אתרים סביב חדשות וכדומה.).

אולם, ההסכמה הרווחת היא שמנוע החיפוש של גוגל היה רוצה לדרג גבוה אתרים שהם בטוחים לשימוש, שמכילים תוכן איכותי ובעל ערך לגולש, שהם סמכותיים בתחומם ומומחים בתחומם, שהם מותאמים לגלישה ממכשירים ניידים ומציעים חווית שימוש מעולה, נטענים מהר, בעלי תוכן מקורי ולא משוכפל, בנויים בצורה היררכית נכונה ומאפשרים לגולש לנווט בהם בקלות, שהתנהגות הגולשים הקודמים שנכנסו לעמודי האינטרנט האלו מצביעה על שביעות רצון, ועוד מלא פרמטרים שונים שבהם, אנו משערים, שגוגל ישתמש על מנת לדרג את תוצאות החיפוש.

קידום אתרים - תוכן אופטימזיצייה קישורים

כמה מושגים שכדאי להכיר לפני שצוללים לעומק

קניבליזציה של ביטויי מפתח

לפני שאנו ניגשים למלאכת הקידום של האתר, חשוב יהיה להבין מהו בעצם קידום של אתר. למעשה, בתהליך קידום אורגני של אתרים, אנחנו לא באמת מקדמים אתר, אלא מקדמים עמודים מסוימים באתר אל מול ביטויי חיפוש שונים.

השאיפה שלנו היא, שעבור ביטויי המפתח החשובים לנו, יציג מנוע החיפוש לגולש דף אחד ויחיד, אשר יתאים בצורה המיטבית לשאילתא שביצע הגולש. לשם כך, נדרשים בעלי אתרים להשקיע זמן בתכנון נכון של מבנה האתר, להחליט מהי המטרה של כל עמוד באתר, ולוודא כי לא נוצר מצב שבו מנוע החיפוש מציג יותר מעמוד אחד רלוונטי עבור שאילתת חיפוש. המצב שבו יש מספר עמודים באותו האתר המתאימים לאותה שאילתא נקרא "קניבליזציה של מילות מפתח", וממצב זה אנו נשתדל להימנע. לכל עמוד באתר שלנו, יש כתובת אחת.

יחס המרה

יחס המרה הוא מושג המתייחס ליחס שבין מספר הגולשים שביצעו פעולה מסויימת אותה ביקשנו שיבצעו באתר, ובין כלל הגולשים שהגיעו לאתר, בפרק זמן מסויים.

יחס המרה הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בכל קמפיין שיווקי, ובפרט בקידום אתרים אורגני. בסופו של יום, כאשר נרצה למדוד האם תהליך הקידום האורגני סייע לעסק, השיג את מטרתו ועמד ביעדים, אנו נשאל את עצמנו מהו שיעור ההמרות שהשגנו באמצעות הקידום האורגני.

סוגי ההמרות יכולים להשתנות בהתאם לנישה שבה פועל העסק ולמטרות שלו: לעסק אחד חשוב יהיה לקבל לידים איכותיים באמצעות השארת פרטי התקשרות של לקוחות, עסק אחר יגדיר את ההמרות החשובות לו בדמות התקשרות טלפונית של לקוחות לבית העסק, אחרים יחליטו למדוד את המכירות שבוצעו באתר ולהגדיר אותן כהמרות, ועסקים נוספים יחליטו שהמרה מבחינתם היא הצטרפות הלקוח לקבוצה שהם מנהלים.

למה המושג הזה קשור לקידום אורגני? משום שבתהליך קידום נכון אנו נבקש לשפר את המדדים של האתר לא רק באמצעות דירוגים טובים יותר ובאמצעות הגדלת התנועה האורגנית לאתר, אלא באמצעות שיפור יחסי ההמרה בשרשרת הערך המוצעת ללקוח. לדוגמה, ייתכן שהשקעת התקציב הדרוש כדי למקם ביטוי מסויים ראשון במנוע החיפוש תהיה לא פרופורציונלית להכנסה הצפויה מן המיקום הזה, ולעומת זאת, שיפור שיעורי ההקלקות על הביטוי במקום השלישי תוכל להשיא ערך רב יותר לבית העסק.

יחס המרה הוא מושג שילווה כל בית עסק המתכוון להניע תהליך של קידום אורגני בעסק שלו, באופן שוטף ומתמשך. להרחבה נוספת על יחס המרה תוכלו לקרוא במדריך הבא.

יחס המרה הסבר אינפוגרפיקה

CTR

ראשי התיבות Click Through Rate – CTR מתייחסות לשיעור ההקלקה של גולשים עבור קישור מסויים. שיעור ההקלקה הינו היחס שבין מספר הגולשים שהקליקו על הקישור ובין כלל הגולשים שהקישור הוצג עבורם.

מדוע המושג הזה קשור בקידום אורגני של אתרים? משום ששיעור ההקלקה של גולשים הוא, ככל הנראה, גם פרמטר של מנועי החיפוש בדירוג של אתרים בדף תוצאות החיפוש. חשבו על זה: אם לגולשים מוצגת תוצאת חיפוש במנוע החיפוש עבור שאילתא שביצעו ורבים מהם בוחרים שלא ללחוץ עליה, יכול מנוע החיפוש לחשוב שהיא אינה נותנת מענה לצרכים של הגולש, ואז לדרג אותה במקום נמוך יותר במורד תוצאות החיפוש.

לעומת זאת, שיעור הקלקות גבוה של גולשים על תוצאת חיפוש, יחד עם מדדים נוספים כמו זמן השהיה שלהם באתר, מספר הדפים בהם צפו ומדדים נוספים, יכול לאותת לגוגל על תוצאת חיפוש רלוונטית לשאילתות מסוג זה שביצע הגולש.

מעבר לכך, שיעור הקלקות גבוה יוביל בהכרח ליותר כניסות לאתר, וישפר את פוטנציאל המכירות של העסק. לפעמים קל הרבה יותר לשפר את שיעור ההקלקה של הגולשים, מאשר את הדירוג האורגני של ביטויי מסויים בדף תוצאות החיפוש.

להרחבה על שיעור ההקלקה תוכלו להעזר במדריך ה- CTR הבא.

זמן שהייה

זמן שהייה הינו אחד המדדים שיכול לעשות בהם מנוע החיפוש שימוש כדי להבין את מידת שביעות הרצון של הגולש באתר, ולהסיק מתוכו האם כדאי לדרג עמודים מסויימים באתר גבוה בדף תוצאות החיפוש. זמן שהייה ארוך יכול, אמנם, להצביע על מידה מסויימת של שביעות רצון של הגולש מן האתר, אך זמן שהיה קצר לאו דווקא מסמן את ההפך: לעיתים השאליתא שמבצע הלקוח היא כזאת שניתן לתת לה מענה באמצעות טקסט קצר וממוקד. שאילתות נפוצות שמהוות דוגמה לכך הן זמני כניסת השבת, מועד המעבר לשעון חורף, תחזית מזג האויר ויש כמובן עוד שאילתות רבות נוספות.

עוד על זמן שהייה, הבעייתיות במדידה שלו, ופתרונות יצירתיים שיסייעו לכם להבין טוב יותר את התנהגות הגולש באתר.

תכנון

שלב התכנון בתהליך של קידום אורגני הוא קריטי להצלחת התהליך. טעויות שביצענו בשל תכנון לקוי בשלב התכנון עלולות להקשות מאוד על התהליך לאחר מכן.

כאשר עוסקים בתכנון של תהליך קידום אורגני צריך להתייחס למכלול שלם של היבטים: מהו התקציב שיש ברשותנו לצורך הקידום? מהי האסטרטגיה העסקית והבידול העסקי שלנו? באילו ביטויי מפתח נרצה להתמקד? מה השירותים שמספק העסק ללקוחותיו? מהם מקורות ההכנסה של העסק? מי יכתוב עבורנו את התוכן? (המלצה חמה – נסו את מערכת האונליין שלנו להזמנת תכנים!), כיצד ננהל את פרופיל הקישורים? ועוד שאלות רבות וטובות.

נעבור, אם כן, לשלבים החשובים בתהליך התכנון:

מחקר מתחרים

רגע לפני שאנחנו מתחילים בתהליך התכנון והקידום האורגני של האתר שלנו, החלק החשוב ביותר ביצירת אסטרטגיית הקידום הוא הבנת פעילות המתחרים או במילים אחרות – מחקר מתחרים. בשלב זה, ננסה למפות את כלל המתחרים שלנו, להבין מה היתרונות שהם מספקים ללקוחות שלהם, אילו שירותים הם מציעים שאנחנו לא מציעים, כיצד נראה האתר שלהם, מהי חווית המשתמש המוצעת בו, כמה אמינות, סמכות ומקצועיות האתר של המתחרים משדר, איך נראה פרופיל הקישורים שלהם, ועוד אינספור משתנים שכדאי ורצוי לבדוק לפני שמתחילים.

מדוע? משום שרק בדרך זאת תוכלו, למעשה, לקבוע מהי האסטרטגיה השיווקית שמנחה אתכם, ומהו הבידול שמציע העסק שלכם, לעומת המתחרים.

אסטרטגיה עסקית ובידול

בראש ובראשונה, לפני שמתחילים כל תהליך של קידום, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מה אנחנו מצפים לקבל מתהליך של קידום מוצלח. מה יחשב בעיננו כהצלחה של תהליך הקידום האורגני: מיקומים טובים של ביטויי מפתח מרכזיים? הרבה יותר גולשים ותנועה אורגנית לאתר? הגדלת המכירות?

כמו כן, חשוב יהיה להבין מהו הבידול העסקי של העסק בנישה שבה הוא פועל. כל תהליך הקידום צריך להתבסס על הבידול הזה. אם, למשל, בית עסק נחשב ליקר בתחומו אבל מקצועי ביותר, הוא יצטרך להתייחס לכך בתהליך הקידום במגוון רחב של היבטים: העיצוב, הלוגו, הסמכות, איכות פרופיל הקישורים, עומק התוכן באתר – כל אלה צריכים לאותת לגולשים שמדובר בבית עסק סמכותי שמייצר תוכן איכותי.

לעומת זאת, עסק שהיתרון המרכזי שהוא מספק הוא המחירים הנמוכים, צריך לקחת זאת בחשבון במחקר ביטויי המפתח שהוא יבצע על מנת לקדם את האתר, בכותרות שיטייב לאחר מכן, בתכנים שישולבו באתר, וכן במערך השירות והתמיכה שעומד מאחורי האתר.

תכנון אסטרטגיית תוכן

תוכן הינו פקטור משמעותי ביותר בכל תהליך קידום אורגני של אתר אינטרנט. ברור לכל, כי בלי בסיס תוכן איכותי אתר, בטח בתחומים תחרותיים, לא יוכל להתקדם.

אולם, מה בעצם נדרש על מנת לגבש אסטרטגיית תוכן מוצלחת?

התשובה היא התייחסות כוללת ומקיפה להיבטים השונים הנדרשים בניהול תוכן, ובכלל זה:

המענה לכל השאלות האלו, ועוד שאלות רבות אחרות צריך למעשה להיגזר מתוך האסטרטגיה העסקית: איזה עסק אני רוצה להיות? עסק שמספק ידע או שירותים? עסק שמטפל במעט נושאים מורכבים או בהרבה נושאים פשוטים וקלילים? האם אני עוסק בתחום דינמי ומשתנה באופן תכוף או שמא בתחום יציב וסטטי באופן יחסי?

אנחנו נשוב למדריך מפורט בנושא התוכן בחלק הביצועי של המדריך, אולם בשלב זה, חשוב שכל עסק שקורא את המדריך יבין מהי החשיבות של תכנון מוקדם של אסטרטגיית התוכן שלו.

מחקר מילות מפתח

בסופו של יום, תרצו להיות מדורגים עבור ביטויי מפתח שחשובים לכם ולא פחות חשוב מזה, לא להיות מדורגים על ביטויי מפתח שיזרימו לאתר שלכם תנועה לא איכותית של גולשים. כיצד עושים זאת? הכל מתחיל ממחקר ביטויי מפתח איכותי, שבו תמפו את הביטויים שחשוב לכם להיות ממוקמים גבוה במנוע החיפוש עבורם, תבינו את היקף החיפושים של הביטויים האלו, תגלו ביטויים אחרים שלא חשבתם עליהם, תמצאו מילות מפתח שהמתחרים שלכם מדורגים עליהן ואילו אתם עדיין לא, תמצאו רעיונות לכתיבת מאמרים בנושא שלכם, שאלות שגולשים מחפשים בנישה שלכם, ועוד ועוד.

זה המקום לציין שמחקר ביטויי מפתח איכותי הוא הבסיס לכל תהליך הקידום שלכם. הוא יקבע כיצד תיראה ההירכיה באתר, כיצד תגובש אסטרטגיית התוכן ומערכי השירות והמכירה, איך יסודרו התפריטים באתר, מה תהיינה הקטגוריות של התכנים באתר, באילו תגים תשתמשו על מנת לסייע לגולשים לנווט באתר וגם אילו תכנים ישולבו בפוטר, בחלק התחתון והקבוע של האתר אשר חוזר בכל דפי האתר.

איך מבצעים מחקר ביטויי מפתח איכותי? במאמר הזה מפורטות שתי שיטות מצויינות שיסייעו לכם לבצע מחקר ביטויי מפתח בצורה שתיתן מענה לכל תהליך הקידום האורגני שבכוונתכם לבצע.

תכנון היררכית האתר

כדי להשיג את התוצאה המיטבית מתהליך הבניה של האתר, תכנון ההיררכיה שתשולב באתר הוא, למעשה, בקרת מפתח מרכזית. מאחר שקידום אתרים הוא תורה שבה אנחנו מקדמים עמודים באתר אל מול ביטויי מפתח שהגולשים מחפשים, ישנה חשיבות נכונה לחלוקה נכונה של עמודים באתר על פי סוג התוכן המוטמע בהם ועל פי ההיררכיה שלהם באתר.

לדוגמה, אם נרצה לנהל אתר חדשות, אזי ייתכן שנבחר לשלב ברמת ההירכיה השניה, זאת שמתחת לעמוד הבית, את הנושאים השונים שאותו המגזין סוקר: כלכלה, בריאות, ספורט, משפט, צרכנות וכו'. רמת היררכיה שלישית, תחת עמוד הספורט, למשל, תוכל לחלק את נישת הספורט לתת קטגוריות: כדורגל, כדורסל, טניס, כורעף, כדוריד וכו'.

בצורה כזו, לא יווצר מצב שבו אנו מנסים לדרג עמוד יחיד על מספר רב של ביטויי מפתח מעולמות תוכן שונים. אנו יכולים בצורה הזו לאותת למנוע החיפוש שחיפוש של חדשות בנושא ספורט – כדאי שיוביל לעמוד הספורט שלנו, ואילו חיפוש פרטני יותר, של תוצאת משחק כדוריד שנערך אתמול – כדאי שתוביל תת הקטגוריה של כדוריד, תחת עמוד החדשות, ברמת ההיררכיה השלישית.

הנה טיפ קטן, איך לשפר את היררכיית האתר בפחות מדקה עבודה:

תכנון בניית פרופיל הקישורים

בהמשך המדריך הזה נעסוק בהרחבה בבניה של פרופיל קישורים נכנסים לאתר. אנו נבין מהו קישור, כיצד הוא נראה, מהם הרכיבים השונים בקישור אליהם צריך להתייחס בתהליך של קידום נכון, ומהן השיטות השונות שיאפשרו לכם לקבל קישורים שונים לאתר.

בשלב הזה, שבו אתם עסוקים בתכנון תהליך הקידום האורגני חשוב יהיה שתבינו כי צריך לייחד התייחסות גם לבניית פרופיל הקישורים:

  • כמה מתקציב הקידום יוקדש לקישורים?
  • באיזו שיטה נרצה לבנות את הקישורים?
  • כיצד נפזר את טקסט העוגן והמקורות מהם מתקבלים הקישורים?

כאן תמצאו את המדריך הטוב ביותר שנכתב אי פעם בנושא קישורים.

מה חשוב יותר – תוכן או קישורים?

ככל שיעבור הזמן בתהליך הקידום, תמצאו עצמכם משקיעים בשני עולמות עיקריים: עולם התוכן ועולם הקישורים. מאחר שתקציב הקידום שלכם הוא תקציב מוגבל, תאלצו לקבל החלטה כיצד אתם משקיעים את תקציב התוכן והקישורים שלכם, או נכון יותר, מה יהיה שיעור התקצוב של התוכן ושיעור התקצוב של הקישורים.

ההחלטה הזאת תתבסס, בין היתר, על מצבו ההתחלתי של האתר (כמה קישורים חיצוניים יש לאתר וכמה תוכן איכותי קיים בו), על מצב המתחרים, על הנישה שבה אתם פועלים, על הדרך שבה הגולשים יצרכו את התוכן שלכם בפועל (בנישות מסויימות, לא תהיה לכם כל ברירה, אלא לכתוב אך ורק למנוע החיפוש), על ההיצע והביקוש של כותבי תוכן איכותיים בתחום ועוד. מאמר שמסביר היטב במה כדאי להשקיע – תוכן או קישורים תוכלו למצוא כאן.

הקמה ראשונית וחיבורים

חיבור האתר ל- Cloudflare

שירות Cloudflare הינו שירות המאפשר לכם לנהל אתרי מטמון של האתר ברחבי העולם, ולמעשה, להנגיש למשתמש תכנים מאתר המטמון הקרוב אליו ביותר פיסית. בצורה כזאת, מאפשר השירות האצת טעינת דפי האינטרנט המנוהלים באתר. כמו כן, מאפשר Cloudflare לבעל האתר לקבל שירותי אבטחת מידע באמצעות מיסוך מתקדם שמבצע השירות לחלק מן הנתונים המועברים ברשת, ולקבל בנוסף שירותי אופטימיזציה לניהול יעיל יותר של קוד javascript.

עוד על חיבור האתר לשירות Cloudflare תוכלו לקרוא במדריך המצויין הבא.

חיבור האתר ל Search console

כלי ה- Search Console של גוגל הוא אמצעי התקשורת המשמעותי ביותר של בעל האתר עם מנוע החיפוש של גוגל. ה- Search Console מספק נתונים אודות חיפושים שביצעו גולשים והובילו לאתר, כולל מיקום האתר הממוצע בדף תוצאות החיפוש עבור חיפושים אלו. כמו כן, מספק הקונסול נתונים אודות איכות הכיסוי של האינדקס של גוגל עבור דפי האתר, מידע אודות בעיות אבטחה או פעולות ידניות שבוצעו כנגד האתר, מידע על קישורים נכנסים לאתר וכן קישורים פנימיים, מידע על זמן הקריאה האחרון של קובץ מפת האתר, כולל מספר הדפים שנסרקו ועוד מידע רב אחר.

כל מקדם אתרים ידאג לחיבור האתר לקונסול של גוגל ויבקש מבעל האתר להעניק לו גישה לקונסול לצורך ביצוע עבודתו השוטפת.

הנה מדריך חיבור אתר לקונסול ברמת הדומיין:

חיבור האתר ל- Google Analytics

כלי הניטור מבית גוגל העונה לשם אנליטיקס הוא כלי רב עצמה שיאפשר לכם לעקוב אחר מדדים חשובים של תנועת גולשים לאתר, ובפרט מספר הגולשים באתר לתקופה נתונה, מספר הביקורים, שיעור הנטישה, זמן השהייה הממוצע, מספר הצפיות הממוצע בדפים לביקור ועוד נתונים רבים על פי פילוחים כגון גלישה ממכשירים מסויימים, באמצעות מערכות הפעלה מסויימות, ביקורים חדשים לעומת חוזרים ועוד ועוד.

גוגל אנליטיקס תאפשר לכם גם הגדרת מטרות Goals על מנת למדוד היטב את מקורות התנועה שמייצרים את ההמרות האיכותיות ביותר ביחס למחיר.

מקדם אתרים אורגני חייב לעשות שימוש בכלי האנליטיקס על מנת להבין האם תהליך הקידום האורגני עובד ומספק תנועה אורגנית לאתר, ובמקרים שישנה בעיה, להבין האם הבעיה היא כללית בכלל מקורות התנועה של האתר או שמא רק מקור התנועה של החיפוש האורגני.

ככה זה נראה מבפנים:

תמונה מתוך אנליטיקס

בדיקת מיקומים

לפני שאתם מתחילים בפרויקט קידום אתר, עליכם יהיה לשקף לעצמכם, וגם כמובן ללקוח, את המצב ההתחלתי של האתר. קיימים כלים שונים בשוק שיאפשרו לכם להבין היכן בתוצאות החיפוש מדורג האתר שאתם מקדמים, עבור ביטויי מפתח שבחרתם מראש.

מדוע אתם זקוקים לכלי לבדיקת מיקומים כאשר את הבדיקה ניתן לבצע באופן ידני? משום שכלי לבדיקת מיקומים מציע לכם בדיקה שאינה מושפעת מפרופיל הגלישה שלכם ומן האתרים בהם ביקרתם לאחרונה. כלי לבדיקת מיקומים יוכל לסייע לכם בבדיקת הנתונים הרלוונטים לגלישה ממחשב או מטאבלט, מן הנייד, ממדינה אחרת או מישראל, ממערכת הפעלה מסויימת ומסוג מכשיר מסויים.

באמצעות התקנה משותפת אצלכם ואצל הלקוח, בעל האתר שאתם מקדמים, תוכלו לעבוד בשקיפות ולהיווכח האם תהליך הקידום עומד ביעדים שהוגדרו. אחת הטעויות שמבצעים מקדמי אתרים מתחילים היא לשכוח לחבר את האתר לכלי בדיקת מיקומים כבר בתחילת התהליך, וכך הם מפסידים קרדיט יקר, דווקא בשלבים בקידום שקל יותר להשיג אותו.

אנחנו בעשהאל דרייר בע"מ, פיתחנו אפליקצייה לבדיקת מיקומים בחינם מהטלפון שלכם!

רוצים לשדרג ולקבל את הממשק הטוב ביותר למעקב אחר מיקומים, ממחשב? קבלו את תוכנת מעקב המיקומים הטובה והזולה בעולם – Rank Ranger.

לאחר שבדקתי את כל הכלים השונים למעקב אחר מיקומים, אני יכול להגיד בפה מלא, שהמוצר הטוב ביותר, במחיר הזול ביותר הוא Rank Ranger, באמצעותו תוכלו לעקוב אחרי מיקומים של כל אתר, מכל מקום בעולם, כולל הפרדה בין מיקומי דסקטופ ומובייל, תנועה, תיעוד עבודה ואפילו תוכלו לשלוח ללקוחות שלכם לינק לדשבורד שמתעדכן אונליין! מדהים מדהים מדהים, נסו עכשיו ל-14 ימים בחינם! וגם: 25% הנחה לחודשיים הראשונים!

לקבלת ההטבות לחצו כאן.

כלים לקידום אתרים

במהלך העבודה השוטפת, תאמצו בוודאי כלים שונים שיסייעו לכם בביצוע מטלות שונות: מחקר מתחרים וביטויי מפתח, מיפוי קישורים, ביצוע אופטימיזציה לדפי האתר, ניהול משימות, בדיקת מיקומים, ניהול הפרופיל של העסק ברשתות חברתיות, ביצוע אוטומציות, עבודה שוטפת והתנהלות יומיומית וכלים שונים להפקת חשבוניות, הזמנות והצעות מחיר.

השימוש בכלים השונים יאפשר לכם להספיק הרבה יותר מטלות בהרבה פחות זמן, ישפר את איכות ההחלטות שתקבלו, ימנע מכם ביצוע טעויות אנוש מיותרות, ויאפשר לכם להיות מחוברים לתעשיה ולהנות מן היתרונות הטכנולוגיים והחדשנות של חברות אחרות, משיקות לתחום. כאן תוכלו למצוא סקירה מקיפה על יותר מ- 85 כלים לקידום אתרים.

תוכן

תוכן, כפי שציינו מקודם, הוא אחד הפקטורים המשמעותיים ביותר בכל תהליך קידום אורגני. בלי תוכן איכותי, תהליך הקידום לא יוכל להצליח, בטח שלא לאורך זמן. רבים מבעלי העסקים סבורים שבתחום שבו הם פועלים אין מקום לכתיבת מאמרים ארוכים ולמלא את האתר בתוכן איכותי.

אולם, האמת היא שכמעט בכל תחום אפשר למצוא אוסף גדול של תכנים שהאתר צריך להכיל: מענה לשאלות גולשים, מאמרים מקצועיים מן התחום, חדשות עיקריות בנישה בה פעיל העסק, Case Studies מעניינים בנושא, פוסטים אורחים על מוצרים משיקים, מגמות, נתונים מעניינים מגובים במחקרים ועוד.

כלל האצבע אומר שככל שהתוכן יהיה מעמיק יותר, ארוך יותר, בנוי נכון יותר, ומוגש במנות קטנות, עם הרחבות נדרשות כשצריך, כך תתאפשר יצירת תשתית טובה יותר לקידום אורגני של האתר.

נכון, לא בכל תחום נדרשים תכנים ארוכים ומאמרים מדעיים שישפכו אור על סוגיות ליבה בנושא, אולם תוכן ערכי, שמספק לגולשים ערך, מכווין אותם בתוך ים המידע שבו הם מוצפים, ועוזר להם לחלץ את העיקר מן הטפל הוא בהחלט מרכיב משמעותי באסטרטגיית קידום האתר. זה המקום לציין שאנו מציעים שירותי כתיבת תוכן במערכת האונליין המתקדמת בעולם!.

בחירת אסטרטגיית תוכן

בחירת אסטרטגיית התוכן צריכה להתבצע כבר בשלבים הראשונים של קידום האתר, עוד בשלב התכנון. בשלב זה תעשו שימוש בכלי מחקר מתקדמים על מנת להבין מה מעניין את הגולשים בנישה שלכם, באיזו תדירות תפרסמו תכנים באתר, מה יהיה האורך של המאמרים, מי יכתוב אותם, מה תהיה תצורת ההתקשרות מול כותבי התוכן, מה נדרש על מנת לכתוב תוכן בנישה שלכם, ובפרט, האם נדרשת הכשרה מיוחדת, תואר אקדמי ייעודי, גישה למקורות מידע שעולים הרבה כסף, או שמא, כל כותב תוכן מתחיל יוכל לבצע את העבודה.

השיקולים האלו הם חשובים משום שרק לאחר שתענו לעצמכם על השאלות המרכזיות, תוכלו, למעשה, לגבש תוכנית סדורה לשילוב תכנים מתאימים באתר המקודם.

 

איך מוצאים כותבי תוכן טובים?

אם תרצו לנהל את אסטרטגיית התוכן שלכם לאורך זמן, לא יהיה מנוס ממציאת כותבי תוכן מוכשרים, כאלו שתוכלו לסמוך עליהם. כותב תוכן טוב הוא כזה ששולט בשפה שבה הוא כותב ברמה של שפת אם, שמקפיד על כללי הלשון והתחביר, שכותב לעניין, באריכות אך בצורה ממוקדת, שעומד בלוחות הזמנים עליהם אתם מסכמים (אחרת תיווצר לכם בעיה מול לקוחות כעוסים), שהוא מקצוען בתחומו ובעל ההכשרה המתאימה, ושהמחיר שהוא גובה עבור כתיבה יוכל לאפשר לכם התקשרות עימו לאורך זמן.

כותבי תוכן מנוסים או מתחילים תוכלו למצוא בקבוצות הפייסבוק הייעודיות או בסוכנויות שונות המספקות שירותי כתיבה, אולם בסופו של יום, אין תחליף להמלצה שבאה מתוך ניסיון של קולגה.

 

תכנון ופריסת התכנים

אם אתם כותבים על נושא שאינו כפוף לשינויים ולתמורות בנישה שבה אתם פועלים, וניתן יהיה לפרסם אותו ללא כל שינוי גם בעוד חודש, הרי שתוכלו לעשות שימוש בכלים אוטומטיים שיאפשרו לכם תכנון נכון של פריסת הפרסומים.

מדוע זה חשוב?

לתדירות שבה אתם מפרסמים תוכן ישנה חשיבות משום שלתוכן הזה ישנם שני צדדים: הצד שכותב, אבל גם הצד שקורא. פרסום מאמרים מושקעים וגדולים בתדירות גבוהה מידי לקהל היעד שלכם תגרום לכם לפספס את הקהל הזה, שכן לא יהיה לו מספיק זמן לעכל את החומר.

כמו כן, פרסום תכנים בתדירות נמוכה מידי יכולה לפגום במעורבות של קהל היעד בתכנים, ולהשכיח מהם את התרומה האפשרית של העסק שלכם.

מה עדיף, הרבה תוכן שטחי או מעט איכותי?

כמו המענה להרבה שאלות בתחום הקידום האורגני של אתרים, גם כאן התשובה היא: תלוי. תוכן שטחי המפורסם בתדירות גבוהה יכול להתאים לעסקים המוכרים שירות, בתחומים שבהם הלקוחות לא מחפשים להעמיק את הידע שלהם, ושלא נדרשת בהם רמה גבוהה של אמון בין הצדדים המתקשרים. במקרים כאלו, מטרתו של פרסום התוכן הוא הרבה פעמים לתפקד כתזכורת לכך שהעסק חי וקיים וממשיך לספק שירותים.

לעומת זאת, במקרים בהם הלקוחות הפוטנציאליים נדרשים לתת אמון בבעל המקצוע, להבין שהוא מהווה סמכות בנישה שלו, ושיש בידיו את הידע והכלים המקצועיים כדי לסייע להם, הרי שכתיבה של תוכן מעמיק, גם אם בתדירות נמוכה, יכולה בהחלט לספק את הסחורה.

על מאמר שסוקר את היתרונות של תוכן שטחי המפורסם בתדירות גבוהה מול היתרונות של תוכן מעמיק המפורסם בתדירות נמוכה תוכלו לקרוא כאן.

 

מה זה תוכן רזה?

תוכן רזה הינו תוכן שלא מוסיף ערך לגולש.

רבים נוטים לחשוב שתוכן רזה הוא תוכן בעל מספר מועט של מילים. ובכן, לא זה המצב בהכרח.

תוכן רזה יכול להתבטא במגוון רחב של צורות: עמודים המיועדים להדפסה באתר, תוכן משוכפל, תוכן שאין בו כל מסר חדש לקורא, תוכן בעל נפח מצומצם מאוד ביחס לנישה שאותה הוא סוקר ועוד.

מנועי החיפוש באופן כללי אינם אוהבים את קיומו של תוכן רזה, ובמקרים מסויימים אף מסוגלים לנקוט פעולות שונות כנגד אתרים המנהלים תוכן רזה.

להרחבה על הנושא, נא ראו את המאמר המצוין הבא.

 

תוכן משוכפל

תוכן משוכפל הינו תוכן שמופיע בווריאציות כאלו ואחרות באתר עצמו או באתרים אחרים. חשוב להבין: לא תמיד תוכן משוכפל מקורו בהעתקת מידע באופן אסור שמפר זכויות יוצרים. תוכן משוכפל יכול להיווצר באתר בשל אוסף של נסיבות: עמודי מוצר בעלי תיאור זהה ומאפיינים משתנים כמו צבע, גודל, וכו׳, תצוגות הדפסה או עימודים שונים באתר של אותו תוכן, פסקאות שחוזרות על עצמן בעמודים שונים באתר ועוד.

בעקרון, יש להמנע ככל האפשר מיצירת תוכן משוכפל באתר. כאשר דבר זה אינו אפשרי, עומדים לרשותנו כלים שמאפשרים לנו לאותת למנוע החיפוש אילו מבין התכנים כדאי שישקול לאנדקס. אחד הכלים האלו הוא התגית קנוניקל.

 

התגית canonical

מדובר בתגית שמוגדרת בחלק העליון של העמוד, באיזור ה- Header ותפקידה להסביר למנוע החיפוש מהו דף המקור המייצג את הבית המקורי של התוכן המופיע בעמוד. שילוב תגית הקנוניקל בצורה נכונה יאפשר לכם להימנע מנקיטת פעולה ידנית על ידי מנוע החיפוש בגין הפרה של זכויות יוצרים ושכפול תוכן.

עוד על תגית הקנוניקל, כיצד מגדירים אותה ועל היתרונות שהיא מספקת תוכלו לקרוא במאמר שצורף בקישור.

 

התגית alternate

דרך נוספת לסמן למנוע החיפוש שקיומם של דפים שונים המכילים תוכן דומה עד זהה הוא לגיטימי, היא באמצעות התגית alternate. בניגוד לתגית קנוניקל שהוצגה מקודם, כאן ההמלצה למנוע החיפוש היא לאנדקס את כל העמודים הרלוונטיים.

מתי זה קורה? ובכן, מקרה נפוץ של שימוש בתג ה- alternate הוא מקרה שבו מנוהלים עמודים שונים באתר, בגרסאות עבור שפות שונות, מיקומים שונים ודיאלקטים שונים. בתצורת עבודה זאת, דווקא נרצה שמנוע החיפוש יאנדקס את כל גירסאות העמודים ויגיש ללקוח את הגרסה המתאימה עבורו ביותר.

עוד על תג ה- alternate תוכלו לקרוא באתר הזה.

 

המבנה האידיאלי למאמר

כתיבה נכונה היא חלק בלתי נפרד מתהליך קידום אתרים, שכן אם אנחנו רוצים שמנוע החיפוש יבין היטב מה הגולש יוכל למצוא במאמר, עלינו להנגיש את התכנים שבו בצורה מסודרת.

שמירה על כותרת ראשית אחת, מספר כותרות משנה וביניהן פסקאות תוכן רגילות, צירוף תוכן עניינים למאמר שיאפשר לגולש לדלג הישר לתוכן שמעניין אותו, הקפדה על שילוב תאריך ושם כותב המאמר, שמירה על רצף היררכי נכון של הכותרות, שילוב נספחים, הערות שוליים, קישורים פנימיים וחיצוניים להרחבת הטקסט – כל אלה מרכיבים חשובים ביצירת תוכן שיהיה קל למנוע החיפוש לאנדקס.

שימרו על העקרון של הגשת מידע מורכב במנות קטנות, תוך שימוש בטכניקות שהוצגו לעיל. להרחבה על השימוש בקישורים פנימיים במאמר, וכן כיצד מבנה נכון יכול לשרת הן את הגולשים והן את מנוע החיפוש, אנא עיינו במדריך הבא.

 

איך לשפר תוכן עם רגש

בסופו של יום, על מנת לגייס את הגולשים למעורבות גדולה יותר באתר שלכם, תצטרכו לעשות שימוש בתוכן מבוסס רגש. כיצד עושים זאת נכון? ראשית, מבינים שרגש הוא מניע מצויין לפעולה כאשר משלבים אותו בצורה נכונה בגוף הטקסט.

כך, למשל, אם תשלבו פחד, שמחה, תקוה, עצבות, גאוה, תחושת שייכות, סקרנות, הומור, הגשמה, תחושת מסוגלות ועוד קשת שלמה של רגשות בתוכן שלכם, תצליחו להשאיר את הגולשים זמן רב יותר באתר שאתם מקדמים, לגרום להם לצרוך יותר תוכן, ולהניע אותם באחוזי הצלחה גבוהים יותר לפעולה.

מאמר מצויין על שימוש בעשרים רגשות שונים בכתיבת תוכן מניע לפעולה תמצאו כאן.

 

בדיקות, אופטימיזציה והיבטים טכניים

לצד התוכן והקישורים, אלמנט חשוב נוסף הוא ביצוע אופטימיזציה מתמשכת של רכיבים שונים באתר, על מנת להתאים אותם למנוע החיפוש ולגולשים עצמם. הנה חלק גדול מן הבדיקות ומפעולות האופטימיזציה שעל כל מקדם לבצע על מנת לשפר את הנראות של האתר במנועי החיפוש.

הנה סשן עבודת אופטימיזציה על אתר – הצצה נדירה!


 

Robots.txt

קובץ ה-  Robots.txt משמש כקובץ הוראות למנועי החיפוש, ובכלל זה לאילו ספריות באתר מרשה בעל האתר למנועי החיפוש לגשת, ואילו תכנים בעל האתר ממליץ למנוע החיפוש לאנדקס.

השימוש בקובץ ה- robots.txt מאפשר למקדמי אתרים למנוע אינדוקס של דפים רגישים באתר, או לדחות את האינדוקס של דפים שנמצאים בשלבי עריכה וסידור מחדש.

עוד מידע על קובץ ה- Robots.txt תוכלו למצוא במדריך הבא.

 

Sitemap

קובץ מפת האתר הינו קובץ טקסטואלי שמסייע למנוע החיפוש להבין אילו עמודים קיימים באתר. מאחר ומנוע החיפוש עושה שימוש בקישורים פנימיים וחיצוניים על מנת לגלות דפים חדשים ולתעדף את תקציב הזחילה שלו, הטמעה של מפת אתר היא חשובה מאוד בכדי לספק למנוע החיפוש תמונה מלאה של העמודים באתר.

יצויין, כי קיימים סוגים שונים של מפות אתר: לטקסטים, לתמונות, לוידאו, לטלפונים ניידים פשוטים ולחדשות.

טיוב של מפת האתר יאפשר למנוע החיפוש לסרוק את האתר שלכם בצורה יעילה יותר, ולתעדף את תקציב הזחילה בצורה אפקטיבית.

 

Site:

אחת הבדיקות הבסיסיות והחשובות ביותר שיש לבצע לפני כל תהליך קידום אורגני של אתר, היא מיפוי כלל הדפים שמנוע החיפוש אינדקס. זאת ניתן לבצע באמצעות הפקודה site:domainname.

התוצאות שתחזיר פקודת site: יכולות ללמד אותנו הרבה על מצבו של האתר. ראשית, נוכל באמצעותה להבין האם העמודים באתר מאונדקסים בצורה תקינה, וגם כמה בכלל עמודים מתוך האתר מאונדקסים במנוע החיפוש. טבעי יהיה אם נמצא פה ושם עמודים שמנוע החליט שלא לאנדקס, אולם אם אחוז נכבד מן העמודים באתר לא כלול באינדקס, זה כבר אומר דרשני.

כמו כן, הפקודה site יכולה לספק לבעל האתר אינדיקציה מסויימת על כך שהאתר נפרץ. במקרה שבעל האתר מזהה שנוספו לאינדקס עמודים שהוא אינו מכיר, למשל בשפה הסינית, הוא יכול לשער שמדובר בעבודה של האקרים שקיבלו שליטה על האתר.

 

בדיקת פרופיל הקישורים

רגע לפני שמתחילים את עבודת הקידום, מרכיב נוסף שחשוב מאוד לבדוק הוא מצב פרופיל הקישורים הנכנסים לאתר. שימוש בכלים כמו Ahrefs, Majestic, Semrush ואחרים יוכל לעזור לכם במלאכת המיפוי. כך תוכלו לדעת האם נדרשת השקעת משאבים בעיבוי פרופיל הקישורים, וכן האם קיימים קישורים נכנסים שכדאי יהיה להתכחש אליהם באמצעות כלי ה- disavow.

המשך הבניה של פרופיל הקישורים הוא חלק בלתי נפרד מעבודת הקידום, והוא חייב להתבצע בשום שכל ובאופן מבוקר. יש לתת את הדעת לפיזור האנקורים כך שיראה טבעי ומאוזן (תוכלו לקרוא על כך עוד כאן), לגוון במקורות הקישורים ובאיכותם, וכן לעקוב כל העת אחר התפתחות פרופיל הקישורים הנכנסים לאתר.

 

פוטר (Footer)

הפוטר הינו החלק הקבוע בתחתית האתר, אשר חוזר על עצמו בכל העמודים באתר. בפוטר נהוג לנהל מידע רוחבי ומשלים לתפריטי האתר האחרים, ובשל גודלו המצומצם, מנועי חיפוש מייחסים חשיבות יתרה לקישורים הפנימיים לעמודים שונים באתר המנוהלים בו.

בכל עבודת קידום עליכם יהיה לוודא כי הוגדר באתר איזור פוטר, וכי הוא כולל את הקישורים לעמודים הפנימיים באתר, שחשוב יהיה לכם יותר לקדם, באתרי מסחר, רצוי שהפוטר יכיל קישורים לקטגוריות המוצרים החשובות.

 

היררכיה

בפרק התכנון עסקנו ביצירת היררכיה מתודית והגיונית לאתר עוד בטרם בניית האתר בפועל. כלומר, בשלב התכנון והאפיון של האתר. אולם, לא תמיד מקדם אתרים מלווה את פרויקט ההקמה והקידום של האתר מתחילתו (למעשה, ברוב הפעמים הוא לא עושה זאת). לכן, במידה ומקדם האתרים מזהה בשלב האופטימיזציה שההיררכיה באתר מקשה על ניהול שוטף של קידום האתר (למשל, קיימים עמודים רב נושאיים שקשה לדרג עליהם ביטויי מפתח פופולריים), הרי שאחת מן הפעולות שהוא יכול לנקוט (בזהירות, כמובן) היא עדכון ויצירה מחדש של ההיררכיה באתר.

 

תקציב זחילה

מנוע החיפוש לא מגיע לאתר שאתם מקדמים בכל יום בהכרח. למעשה, התדירות שבה מבקר מנוע החיפוש אצלכם באתר לצורך שיהוי ומיפוי עמודים שנוספו לאתר תלויה בלא מעט פרמטרים: כמות הקישורים מאתרים שונים הנכנסים אליכם לאתר, תדירות העדכון של האתר, איכות העדכונים באתר (מנוע החיפוש לא ימהר לעדכן את האינדקס שלו בכל עדכון שולי שבוצע לדפי האתר), ההיסטוריה של הדומיין אליו משוייך האתר ועוד.

כמו כן, לכשמגיע אליכם לביקור הזחלן של מנוע החיפוש, האתגר המרכזי הוא לתעל את זמן הביקור שלו למיקסום האינדוקס של הדפים החשובים לכם ביותר. לשם כך, חשוב יהיה לדאוג לכך שהאתר יטען במהירות ורוחב הפס של התקשורת הינו מספק (מנועי החיפוש מצהירים שהם פועלים כל עוד לא נפגמת חווית המשתמש של הגולשים כתוצאה מפעילות הזחלנים), וכן שההירכיה של האתר, הקישורים הפנימיים שבו, ניהול סדר החשיבות של העמודים באתר – כולם מאפשרים למנוע החיפוש להבין אילו דפים באתר חשוב יותר לסרוק ולאנדקס.

על אופטימיזציה של תקציב הזחילה תוכלו לקרוא במאמר שצורף בקישור.

 

מהירות אתר

אחד הפרמטרים בעלי החשיבות לצורך דירוג האתר במיקום גבוה בתוצאות החיפוש הוא חווית המשתמש המסופקת לגולש (בה נעסוק בפרק נרחב, מאוחר יותר), ובפרט מהירות הגלישה באתר. מנוע החיפוש ישתדל להרחיק גולשים מאתרים איטיים, שנטענים בתהליך ממושך ושעלולים לגרום לאחוזי נטישה גבוהים של האתר, לכמות צפיות בדפים קטנה בממוצע לביקור, ולזמן שהיה קטן יותר.

יש לקחת בחשבון שבפעילות גלישה של משתמש באתר ישנם לא מעט צווארי בקבוק שמכבידים עוד יותר על ההתקשרות מול האתר: המכשיר ממנו גולש המשתמש, חבילת הגלישה שלו, הקליטה במיקום שבו הוא נמצא, מיקום השרתים בעולם, איכות חברת התקשורת המספקת את תשתית הגלישה ועוד. לכן, חשוב יהיה שבעלי אתרים ידאגו לכך שלא הם יהוו את צוואר הבקבוק שיגרום לגבו של הגמל להישבר.

 

AMP

פרויקט AMP של גוגל הינו פרויקט להאצת דפי אינטרנט במכשירי מובייל. על היתרונות והחסרונות של שימוש ב- AMP, וכן על הטכנולוגיה החדשנית שמאפשרת זאת, תוכלו לקרוא במאמר הנפרד שכתבתי. כאשר מקדם אתרים ניגש למלאכת קידום אתר אינטרנט, אחת הבדיקות שעליו לעשות היא האם ישנה הצדקה למימוש AMP באתר (מימוש מורכב שדורש התמצאות טכנולוגית), לצורך הגברת מהירות הגלישה של משתמשים באמצעות מכשירי מובייל. אם ישנה הצדקה כזאת, על מקדם האתרים לפעול מול הגורמים הטכניים אשר מנהלים את התשתית הטכנולוגית של האתר, וליישם זאת.

 

Sitelinks

קישורי אתר מוצגים בדרך כלל בדף תוצאות החיפוש, מתחת לתוצאת החיפוש הראשית של האתר. בצורה כזאת, למעשה, מאפשר מנוע החיפוש לגולשים לגשת ישירות אל עמודים פנימיים רלוונטיים באתר באמצעות לחיצה על הקישור המתאים. בניגוד לתהליך קידום ממומן, הרי שבקידום אורגני אין לבעל האתר שליטה על קישורי האתר שיוצגו בדף תוצאות החיפוש, אולם ישנן לא מעט פעולות שיכול בעל האתר לבצע על מנת לעודד את מנוע החיפוש לייצר קישורי אתר כאלה.

על היתרונות הרבים שיש לקישורי אתר, ועל מה נדרש מבעל האתר על מנת לקבל אותם, תוכלו לקרוא בהרחבה כאן.

 

תגיות

כפי שצוין קודם לכן בפרק התוכן, הנגשת התוכן לגוגל צריכה להתבצע בצורה מובנית ככל האפשר, תוך שמירה על היררכית תוכן הגיונית ועושה שכל. אחת המתודות לבצע סוג כזה של שיוך תוכן לרמה ההיררכית שלו היא שימוש בתגיות. כותרת ראשית תסומן בתגית – Heading 1 ומומלץ שהיא תהיה היחידה במאמר שמסומנת כך. על כותרות המשנה להיות מסומנות בתגית Heading 2, Heading 3 וכך הלאה, ובינהן הטקסט אמור להופיע בצורת פסקה רגילה (P).

מקדם אתרים שנמצא בשלב האופטימיזציה יעבור בין העמודים באתר, ולפחות בין החשובים שבעמודים, ויוודא כי הכותרות הראשיות והמשניות בכל מאמר באתר הוגדרו היטב.

 

איך לייצר תגיות טייטלים כמו מלך

 

תג כותרת

תג הכותרת או בשמו הלועזי Meta – Description הינו ההגדרה שמבצע מקדם האתרים על מנת לאותת למנוע החיפוש באיזו כותרת עליו להשתמש כאשר הוא מציג את העמוד הרלוונטי בדף תוצאות החיפוש. לתג הכותרת ישנה חשיבות עצומה בקידום אתרים, בטח ביחס לעלות הנמוכה מאוד של העדכון שלו. כותרת טובה המוצגת במנוע החיפוש יכולה לגרום לאחוזי הקלקה גדולים יותר, להזרמת תנועה רבה יותר של גולשים ממנוע החיפוש, ואף להשפיע על המיקום של העמוד בדף תוצאות החיפוש.

חשוב להבין: ישנו הבדל בין כותרת המאמר או העמוד שאתם סיפקתם באמצעות מערכת הניהול של האתר, ובין תג הכותרת המוצג במנוע החיפוש. הם לא חייבים להיות זהים. בתג הכותרת המוצג במנוע החיפוש תוכלו לשלב גם אלמנטים שיווקיים על מנת להגדיל את אחוזי ההקלקה של גולשים.

עם זאת, כדאי מאוד להיזהר ממקרים בהם תציגו למנוע החיפוש מצג אחד, בעוד שלגולשים תציגו מצג אחר. מדובר בפעולה שעלולה להביא את מנוע החיפוש לנקוט נגדכם בפעולה ידנית (עונש).

אחת מן הפעולות החשובות ביותר שיכול מקדם אתרים לבצע על מנת לקדם אתר הוא עדכון כולל של תגי הכותרת בכלל העמודים הרלוונטיים לקידום. כשהוא עושה זאת, חשוב יהיה שמקדם האתרים יפעיל יצירתיות רבה ויגרום לתגי הכותרת להתבלט מעל יתר תוצאות החיפוש במנוע החיפוש.

הרחבה נוספת על תג הכותרת החשוב תוכלו למצוא במאמר הבא.

 

תג תיאור

תג התיאור מייצג, למעשה, את התוכן שאתם ממליצים למנוע החיפוש להציג מתחת לתג הכותרת במנוע החיפוש. בתג התיאור תוכלו לשלב את מילות המפתח העיקריות שגם תובלטנה לגולש כאשר הוא מבצע את השאילתא במנוע החיפוש. הנחיות לגבי אופן כתיבת תג התיאור, האורך המומלץ שלו ודגשים נוספים תוכלו למצוא במאמר הבא.

בדרך כלל, מקדם אתרים יבחר את העמודים שחשוב יהיה לו לקדם במנוע החיפוש, ויעדכן את תגי התיאור שלהם בהתאמה.

 

קישורים פנימיים

קישורים פנימיים הם אחד המרכיבים החשובים ביותר בכל תהליך של קידום אורגני. קישורים פנימיים הם, למעשה, הפניות של דפים באתר לדפים פנימיים אחרים. השימוש בקישורים פנימיים מבוצע על מנת לספק לגולש הרחבת תוכן נדרשת, להקל עליו את הניווט באתר, ולספק למנוע החיפוש אינדיקציה לגבי העמודים שחשובים יותר לבעל האתר. קישורים פנימיים יכולים להיות משולבים בטקסטים השונים באתר, בתפריטים הראשיים ובתפריטי הצד וכן בפוטר, החלק התחתון הקבוע של האתר.

עוד על קישורים פנימיים, כיצד בונים אותם בצורה נכונה והיתרונות בהם תוכלו לקרוא במאמר הבא.

 

אחסון

מציאת אחסון איכותי עליו ינוהל האתר היא אחת מן המשימות החשובות של מקדם האתרים. אחסון אתרים לא איכותי, כזה שמארח אתרים בעייתיים בתחומים כמו הימורים לא חוקיים, ייצור המוני של ספאם ומכירת מוצרים אסורים, עלול לגרום לתהליך קידום האתר לעמוד במקום.

בחרו אחסון אתרים איכותי, לא חינמי, כזה שיסייע לכם גם בהתקנת תעודת SSL לאבטחת והצפנת התעבורה אל האתר וממנו.

אחסון מהיר, אמין, כזה שמספק שירותי גיבוי ושחזור שניתן לסמוך עליו הוא בקרת מפתח בכל הקשור לקידום אתרים אורגני. כתבתי סקירה מקיפה על אחסון אתרים קלאודוויז, שזה האחסון הטוב ביותר בעולם לדעתי, שווה קריאה. זה אחסון מותאם SEO ברמה הגבוהה ביותר!

 

היסטוריית דומיין

כשמקדם אתרים מקבל על עצמו משימת קידום אורגני של אתר, אחת מן הבדיקות החשובות שעליו לבצע הוא בדיקת ההיסטוריה של הדומיין. דומיין בעל היסטוריה בעייתית, הכוללת פריצות, הפצת ספאם ועונשים ידניים שספג ממנוע החיפוש, הוא דומיין שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לקדם. זו הסיבה, שהרבה מקדמי אתרים נמנעים מקידום של דומיין בעייתי וממליצים לבעל האתר לרכוש מתחם דומיין חדש ולקדם אותו מאפס.

מצד שני, אם הצלחתם לשים את ידכם על דומיין וותיק, שמקבל קישורים טובים, אם תשחזרו את הדומיין, תגיעו לתנועה מטורפת בפחות מחצי מהזמן שייקח עם דומיין חדש.

 

אבטחה

מנועי החיפוש באופן כללי, ומנוע החיפוש של גוגל בפרט, ינסו ככל האפשר להרחיק גולשים מאתרים לא בטוחים, פרוצים, שקיימת בהם סכנה לפרטיות נתוני הגולשים. יתרה מכך, מנוע החיפוש של גוגל יכול לנקוט בפעולה ידנית נגד אתר שנפרץ והבעלים שלו לא טיפל כראוי בסיבות השורש שהובילו לפריצה, ולהסיר את עמודי האתר מן האינדקס עד להודעה חדשה.

תפקידו של מקדם האתרים בהקשר הזה יהיה לוודא כי האתר מאובטח ומעודכן כל העת בטלאי אבטחת המידע המשוחררים לתבניות ולתוספים בהם בעל האתר עושה שימוש. כמו כן, במקרה של פריצה לאתר, על מקדם האתרים לוודא כי הפוגען זוהה, האתר נוקה, אמצעי הגנה הוטמעו למניעת חזרת הפגיעה, ואז לפנות לגוגל עם בקשת בחינה מחדש של האתר, במטרה להחזיר אותו לאינדקס בצורה המהירה והיציבה ביותר.

 

צור קשר

אחד הפרמטרים שבודק מנוע החיפוש בהקשר של קידום האתר שלכם, הוא היכולת ליצור קשר עם מישהו אמיתי, שעומד מאחורי האתר, ויכול לספק אחריות מסויימת על התכנים המשולבים באתר. תפקידו של מקדם האתרים בהקשר הזה יהיה לוודא את קיומם של אמצעי יצירת קשר אם בעלי העסק המנוהל באמצעות האתר, בהתאם לאסטרטגיה השירותית שגיבש (יהיו, למשל בעלי עסקים שיספקו תמיכה טלפונית, בעוד שאחרים יעדיפו שפניות אליהם תגענה רק באמצעות המייל).

באתרים שיש להם נגיעה לבריאות או כסף באופן משמעותי (YMYL), הפרמטר הזה, של זהות האדם שעומד מאחורי האתר, הופך בשנים האחרונות להיות חשוב יותר ויותר.

 

אודות

כמו במקרה של עמוד צור הקשר, גם עמוד האודות הינו בעל חשיבות לתהליך של קידום אורגני. מנוע החיפוש רוצה לדעת שלאתר יש אמא ואבא, שיש מי שעומד מאחורי התכנים, שיש לו תמונה, פרופילים ברשתות החברתיות, וסממנים המעידים על כך שהוא פרסונה אמיתית ולא גוף עלום שמניעיו נסתרים.

בתהליך קידום אורגני של אתרים אחד מתפקידיו של מקדם האתרים יהיה לבדוק שעמוד האודות קיים, מעודכן, מכיל תוכן איכותי, ומפנה לפרופילים חברתיים שיספקו למנוע החיפוש סיגנלים משמעותיים על מהימנותו של בעל האתר.

 

תנאים משפטיים

אתר שמציג תנאים משפטיים, ובפרט אתר שמבוצעות בו מעת לעת עסקאות הכוללות סליקה של כרטיסי אשראי, נחשב, בנסיבות מסוימות ובהתקיים תנאים שונים, לאתר מהימן יותר מבחינת מנוע החיפוש. בתוך כך, חשוב יהיה שאתר יציין גם מתי הוא מספק אחריות ללקוח, מהי מדיניות ההחזרים של העסק, האם בית העסק מחוייב לפצות לקוח על מוצר תקול או שירות שממנו לא היה מרוצה ועוד.

תפקידו של מקדם אתרים בהקשר הזה הוא לוודא קיומו של עמוד המכיל את התנאים המשפטיים הרלוונטים לאתר.

הנה דוגמא לעמוד תנאי שימוש באתר.

 

קישורים שבורים

אחת מן המשימות אליהן צריך לגשת מקדם אתרים בבואו לבצע אופטימיזציה לאתר היא לזהות את הקישורים השבורים באתר, כלומר, הקישורים שיוצאים מדפי האתר אך מובילים לכתובת שאינה רלוונטית עוד, ולטפל בהם. על מנת לטפל בקישורים שבורים יש צורך במיפוי התוכן אליו מתייחס הקישור, במציאת תוכן אלטרנטיבי שיכול לספק מענה לחווית הגלישה של המשתמש אשר עושה שימוש בקישור, ובביצוע הפניות קבועות או זמניות לעמוד החדש. כמו כן, ייתכנו מצבים שבהם ישתמש המקדם דווקא בהפניה מסוג אחר, כזאת שתאותת למנוע החיפוש שאין עוד טעם בקישור ובדף שאליו הפנה, וכדאי יהיה להסיר אותו מן האינדקס.

הנה הסבר איך לתקן קישורים שבורים או קישורי 301:

 

דף 404

דף 404 הוא עמוד ברירת המחדל אליו מגיעים גולשים באתר כאשר העמוד אליו ביקשו להגיע לא קיים (ייתכן שהעמוד היה קיים בעבר אך הוסר, מאוסף של סיבות).

עיצוב דף ה- 404 בצורה יצירתית ומקורית הוא הזדמנות מצוינת עבור מקדם האתרים על מנת להשאיר גולשים באתר, ולאותת למנועי החיפוש שמדובר באתר דינמי, שלוקח ברצינות רבה את חווית המשתמש של הגולשים באתר.

כך תיצרו דף 404 באלמנטור:

 

תוקף דומיין

בעולם ה- SEO מקובל לחשוב שדומיין בעל תוקף לזמן ארוך יותר יוכל להתקדם בקלות רבה יותר במעלה תוצאות החיפושים. זאת משום שחידוש תוקף הדומיין לזמן ארוך עשוי להעיד על עסק רציני, שעתידו מובטח, הוא יציב ובונה תוכניות עבודה רב שנתיות לשמירה והעלאה של ערך הנכס הדיגיטלי.

העבודה של מקדם האתרים בהקשר הזה היא לייעץ לבעל האתר לקראת מועד חידוש הדומיין, על היקף החידוש המבוצע לדומיין, שנים קדימה.

 

קידום אתרים טכני

החלק הטכני של ביצוע האופטימיזציה לאתר הוא חלק חשוב מאוד בכל תהליך של קידום. במהלך הפרק הזה, ינסה מקדם האתרים לדאוג לטיפול בכלל המרכיבים הטכניים הדרושים לקידום האתר: בניית היררכיה נכונה, הטמעת פירורי לחם באתר, יצירת מסלולי ניווט מסבירי פנים למשתמש, שימוש נכון בקישורים פנימיים באתר, יצירת כתובות ידידותיות למשתמש, התקנת תעודת SSL ושימוש בפרוטוקול https לצורך התקשרות לקוחות לאתר, ביצוע התאמה למובייל ועוד פעולות טכניות רבות נוספות.

על ביצוע אופטימיזציה טכנית לאתר תוכלו לקרוא במאמר קידום אתרים טכני ב- 16 צעדים.

 

קישורים

קישורים הינם אחד המרכיבים החשובים ביותר לקידום של אתר במנועי החיפוש בצורה אורגנית. החשיבות של קישורים נובעת מן העובדה שבעוד שיתר המרכיבים של תהליך הקידום תלויים, בסופו של דבר, בפעולות אותן מבצע בעל האתר עצמו, הרי שקישורים, שיכולים להיתפס גם כסוג של המלצה של אתר אחד על אתר אחר, הינם פקטור חיצוני, שמעיד על שביעות הרצון של גורמים אחרים מן האתר.

התפיסה היא שכל אחד יכול להעיד על עצמו שהוא אתר מוצלח ומהיר ומותאם למובייל ומכיל נתונים מובנים וכו', אולם קבלת המלצות מגורמי חוץ הינה משימה קשה ומסובכת יותר. עם השנים, הצליחו מקדמי האתרים לבצע מניפולציות לא מעטות על רכיב הקישורים, ואילו מנועי החיפוש שכללו בהתאם את דרך השקלול של קישורים בתהליך הדירוג האורגני של אתרים במנועי החיפוש.

למדריך המלא בנושא קישורים לחצו כאן.

למדריך המלא בנושא אנקורים לחצו כאן.

לרכישת קישורים איכותיים מבית עשהאל לחצו כאן.

 

אילו רכיבים קישורים מכילים?

אז מהו, למעשה, קישור? קישור הוא הפניה שמבצע עמוד אינטרנט אחד לעמוד אינטרנט אחר. לרכיב ישנם מספר מרכיבים: טקסט העוגן שלחיצה עליו תוביל לעמוד היעד, כתובת היעד שאליה מוביל הקישור, ומקור הקישור, כלומר, האובייקט ממנו יוצא הקישור.

 

סוגי קישורים קיימים

באופן כללי, ניתן לומר שהקישורים מתחלקים לשני סוגים עיקריים: קישורי Follow וקישורי Nofollow. בשנת 2019, פרסמה גוגל שני תתי סוגים של קישורי Nofollow המתייחסים לקישורים שנוצרו באמצעות תוכן שהעלו משתמשים באתר, וקישורים שמקורם בתוכן פרסומי.

מקובל יהיה לומר שקישורי Follow מעביר כוח קישורים, או בשפה המקצועית "מיץ קישורים", ולמעשה ככל שהאתר ממנו התקבל הקישור הוא רלוונטי יותר לתחום שבו אנחנו עוסקים, וכן סמכותי יותר, ערכו של הקישור יעלה.

 

איך משיגים קישורים?

ישנן דרכים רבות לבניה של קישורים, החל מהחלפה של קישורים, דרך רכישה של קישורים, ועד לשימוש בטכניקות מתקדמות על מנת להשיג קישורים איכותיים. ברשת הפייסבוק תוכלו למצוא מגוון רחב של שירותים המציעים החלפה או רכישה של קישורים.

 

תכנון אנקורים נכון

אחד מרכיבי הקישור שיש לו משמעות רבה בקידום ביטויי מפתח ספיציפיים במנועי החיפוש הוא טקסט העוגן, או בשפה המקצועית האנקור של הקישור. על מנת לשוות לפרופיל הקישורים מראה טבעי, נהוג לבזר את טקסט העוגן ולדאוג שיהיה מגוון ככל האפשר, תוך התמקדות מסויימת בביטויי המפתח שנרצה לקדם. עוד על הרכב הקישורים וטקסט העוגן המומלץ תוכלו לקרוא כאן.

הנה סרטון שמסביר מדוע הכי שווה לשים קישורים לדף הבית:

הנה פרופיל אנקורים לדוגמא:

פרופיל אנקורים

 

תדירות

כאשר בונים פרופיל קישורים בצורה נכונה, מקפידים כי תדירות הופעת הקישורים תהלום את גודל האתר, הסמכות שלו בתעשיה, וקצב קבלת הקישורים ההיסטורי. חריגות גדולות מידי מקו הבסיס עלולות לגרום למנוע החיפוש לנקוט כנגד האתר בפעולה ידנית, להעניש אותו, ולפגוע בדירוגים של ביטויי מפתח מרכזיים בדף תוצאות החיפוש.

הנה מדריך בנושא כמה קישורים כדאי לבנות בכל חודש.

 

חווית משתמש

לצד קישורים, תוכן, אופטימיזציה וניהול טכני של האתר, היבטים הקשורים בחווית המשתמש תופסים מקום חשוב יותר ויותר בהחלטה של מנועי החיפוש כיצד לדרג אתרים. חווית משתמש איננה מתייחסת רק למהירות שבה נטען האתר, אלא מתאפיינת בשורה ארוכה של היבטים התנהגותיים וחוויתיים המופיעים באתר. דוגמאות נפוצות למקומות בהם נדרש תכנון מופקד של חווית משתמש הן איזורי קלט ופלט של האתר, ניווט בין דפים פנימיים באתר, היכולת להשאיר פרטי קשר או לפנות לתמיכה ועוד ועוד.

במאמר הבא תוכלו למצוא טעויות חווית משתמש נפוצות שמבצעים בעלי אתרים, לעיתים מבלי להיות מודעים לכך כלל.

 

פעילות בסושיאל

לא נרחיב בנושא זה יתר על המידה, אולם נציין כי תהליך קידום אורגני בשנים האחרונות, על פי פרסומים שונים, עושה יותר ויותר שימוש בסיגנלים חברתיים על מנת לאמוד את הסמכות, הרלוונטיות, המומחיות והמקצועיות של בית עסק. כשחושבים על זה, זה בהחלט הגיוני: אתר שמהוה אוטוריטה בתחומו, סביר שיוזכר לא מעט פעמים ברשתות החברתיות, ויופנו אליו שאלות שונות, פניות מסוגים שונים ואזכורים כאלו ואחרים.

 

קידום אתרים שלילי

חשוב יהיה להבין שתהליך קידום אתרים יכול להתבצע גם באמצעות פגיעה בקידום שמבצעים המתחרים. לשיטה זו ישנם היבטים מוסריים, ולעיתים אף פליליים שכל מקדם אתרים צריך לקחת בחשבון.

במאמר הבא תוכלו לקרוא על היבטים שונים בתהליך קידום אתרים שלילי, ועל הפעולות שתוכלו לנקוט על מנת לצמצם את הנזק שיכול להגרם ממנו.

יצוין, כי במקרים מסוימים, תהליך של קידום אתרים שלילי, יכול להתבצע על ידי המקדם דווקא על האתר שעבורו הוא מספק שירות, וזאת על מנת לווסת תנועה לא איכותית לאתר, הנובעת ממיקומים גבוהים של ביטויי מפתח לא רלוונטיים.

 

טעויות נפוצות

רבים ממקדמי האתרים מבצעים לא מעט טעויות בתהליך הקידום האורגני. חלק מן הטעויות האלו נובעות בשל העדר ניסיון וחלקן בשל תעדוף והשקעת משאבים לא נכונה. טעויות כאלו יכולות לנבוע מקיום של הרבה תוכן רזה באתר, מהעדר השקעה בתגיות מטא, מפעילות דלה בסושיאל, מעיצוב לא מקצועי ומעוד סיבות רבות נוספות. על יותר מ- 40 טעויות נפוצות בקידום אתרים, תוכלו לקרוא במאמר 40 טעויות seo נפוצות – בידקו את עצמכם.

לסיכום

אנו מקווים שהמדריך הזה סייע לכם להבין מהם הרכיבים החשובים בתהליך של קידום אורגני, וסיפק לכם מקורות להרחבה בנושאים החשובים. רוצים לאחל לכם הצלחה רבה בתהליך ומקווים שתיזכרו כי קידום אורגני של אתרים הינו פרויקט מתמשך שיש לעקוב אחר באופן שוטף.

צק ליסט קידום אתרים
צק ליסט קידום אתרים

 

היכרות עם המערכות הבסיסיות

Search console

אז הכלי הראשון עליו אני רוצה לדבר נקרא "search console".

זהו בעצם הכלי הרשמי מטעם גוגל שבו ניתן לקבל נתונים ואף לשלוח נתונים לגוגל.

השירות ניתן תחת חשבון הgmail שלכם ככה שכל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס למערכת הsearch console (חפשו את הביטוי בגוגל) של גוגל ו"לאמת בעלות" על האתר אותו אתם מקדמים, השירות ניתן בחינם.

מדריך מלא לחיבור האתר ל- Search Console

 

analytics

כלי נוסף אותו אתם חייבים להכיר נקרא analytics (חפשו בגוגל).

זוהי עוד מערכת מבית גוגל שבעצם מאפשרת לקבל נתונים רבים על כל אתר שבבעלותכם, הנתונים המתקבלים הם בעצם על כל התנועה של האתר ולא רק התנועה האורגנית.

ניתן לראות את הנתונים שם בצורה מסודרת, תוך הפרדה ברורה בין תנועה אורגנית, לתנועה שהגיעה דרך הרשתות החברתיות, או דרך הקלדת כתובת ה url -ישירות ועוד.

השירות ניתן בחינם.

מדריך מלא לחיבור האתר לאנליטיקס

 

Rank Ranger

ולסיום, הכלי השלישי שמהווה את הבסיס לקידום כל אתר נקרא "Rank Ranger".

זוהי מערכת חיצונית בתשלום שמספקת מידע רב.

יש בה 2 דברים מרכזיים אותם אנו חייבים להכיר כבר עכשיו: מעקב אחר המיקומים של מילות המפתח אותם אנו רוצים לקדם ודו"ח שגיאות קידום שקיימות באתר כך שנדע מה כדי לתקן.

המערכת מספקת מגוון רחב של דברים נוספים שעשויים לעזור לכם לרבות אפשרות להפקדת דו"חות אוטומטיים ללקוחות ואפילו דשבורד מותאם אישית שניתן לספק ללקוח, על האופציה הזו נרחיב בהמשך המדריך.

Rank Ranger היא מערכת פרימיום בתשלום, החבילה הבסיסית שם עולה כמה עשרות שקלים כל חודש.

אם אתם מסוג האנשים שמפחדים להוציא כמה מאות שקלים בחודש לפני שאתם רואים הכנסות – התחום הזה לא בשבילכם וכדאי שתפסיקו לבזבז את הזמן שלכם בקריאת מדריכי קידום אתרים כאלו ואחרים.

לעומת זאת, אם יש בכם את ההבנה שהמערכת הזו היא כלי עבודה לכל דבר ועניין ואתם כבר בדרך לרכוש אותה – סימן שאתם בדרך הנכונה.

אז עכשיו אחרי שחיברנו את אתר הלקוח ל3 הכלים הנ"ל, אפשר לצאת לדרך.

אבל לפני שממשיכים, שאלה שחשוב לשאול את עצמנו היא מדוע חיבור האתר של הלקוח אל 3 הכלים הללו זה הדבר הראשון שצריך לעשות? למה לא להתחיל להתעסק בפעולות הקידום בתכל'ס? הסיבה היא מאוד פשוטה: עניין של קרדיט.

יכול להיות שאתם מקדמי האתרים הטובים ביותר בעולם, אבל אם אתם לא יודעים להציג את ההישגים שלכם בתהליך הקידום – הדרך למטה קצרה מאוד.

והדרך לצבור קרדיט על הישגים היא דרך הצגת השינויים של לפני תחילת הקידום ואז בכל חודש שעובר.

אם לא תחברו את האתר לכלים הנ"ל, רק אתם תדעו כמה הקידום שלכם תרם (וגם אתם לא תקבלו תמונה מלאה), הלקוח – לא.

הלקוח צריך לקבל תמונת מצב של לפני שהתחלנו את הקידום ובמהלך העבודה אחת לחודש.

ככה הערך שאתם מביאים ללקוח יוצג לו בצורה מלאה, מה שיגרום לו להעריך את העבודה שלכם בצורה של תשלומים שלא יפסקו מאחר והלקוח מרוצה וכשלקוחות מרוצים – הדרך להצלחה שמתבטאת גם בכסף, קצרה מתמיד.

לקבלת 14 ימי ניסיון חינם + 25% הנחה לחודשיים ראשונים ב-RankRanger לחצו כאן.

 

הכירו את האתר שאתם מקדמים לפחות כמו כף ידכם

יש כל כך הרבה סיבות מדוע אתם צריכים להכיר את האתר של הלקוח שלכם טוב, אני אפילו לא יודע מאיזו סיבה להתחיל מאחר ואתם עדיין בשלב מאוד ראשוני של המדריך לקידום אתרים שלי, אז פשוט תסמכו עליי בשלב הזה – אתם רוצים להכיר כל עמוד, פוסט, קטגוריה, מוצר, כותרת, תמונה, וידאו וכו' שיש באתר. הכל!

זה צריך להגיע לרמת שליטה כאילו זה הבית שלכם, בו אתם מכירים כל חדר וחדר ומה יש בכל ארון או מגירה.

תעברו על האתר מא' ועד ת'. תקראו את כל הטקסטים, תעברו על כל הפוסטים והעמודים באתר, תבינו מהם השירותים שהאתר מציע, מה המסר שהאתר רוצה להעביר, מיהם קהל היעד של האתר ועוד.

ככל שתדעו יותר על האתר, ככל שתפגינו בקיאות גבוהה יותר, כך הדרך לקדם את אותו אתר תהיה קלה וקצרה יותר.

זהו שלב שהרבה מקדמי אתרים נוטים לזלזל בו וזו טעות קריטית. גם אם זה אומר שהחלק הזה ייקח לכם שעתיים, 5 שעות או 30 שעות ויותר (אתרים גדולים) – תעשו את זה. הלקוחות סומכים עליכם, הם הפקידו בידיכם את הנכס הדיגיטלי שלהם, תהיו מקצוענים ותעשו את זה!

 

זה הזמן לקפוץ לביקור אצל המתחרים

ישנם לא מעט כלים בתשלום שיכולים לעזור לכם לבצע מחקר מתחרים איכותי, אבל למה בכלל חשוב לנו להכיר את המתחרים שלנו? מכמה סיבות:

  1. ניתוח אתרי המתחרים יעלה אצלכם רעיונות טובים שתוכלו לבצע גם על אתר הלקוח שלכם. זה גם ייתן לכם אינדיקציה לדעת מול מה אתם עומדים.
    הרי קידום בגוגל זה בעצם משהו יחסי.
    גוגל בעצם מודד את האתר שלנו ביחס למתחרים שלנו, והטוב ביותר – מנצח.
    לכן, מחקר מקיף של המתחרים יכול לתת לנו מושג מול מה אנחנו עומדים וכיצד כדאי לפעול.
  2. בהמשך לסעיף 1, אנו נשאף לנתח דווקא את האתרים החזקים בהם אנו מתחרים, האתרים שכרגע נמצאים במיקומים הראשונים כאשר מחפשים את מילות המפתח החזקות בתחום אותו אתם רוצים לקדם. אם גוגל החליט למקם אותם גבוה – כנראה שיש לזה סיבה.
    לקדם אתרים בגוגל זה בעצם כמו לשחק פוקר עם גוגל, רק שגוגל משחק עם יד פתוחה.
    הוא בעצם מראה לך את ה"יד שלו" או במילים אחרות, את 10 תוצאות החיפוש הטובות ביותר למילת המפתח אותה אנו רוצים לקדם, ובמילים אחרות הוא שואל "יש לך משהו יותר טוב להציע? יש לך אתר שלדעתך טוב יותר מהאתרים ברשימה?" התשובה שלכם כמובן צריכה להיות כן! אבל לא תשובה מילולית, אלא במעשים!
    אנחנו בעצם רוצים לעבור על כל המתחרים שנמצאים בתוצאות הגבוהות, והרעיון הוא לחשוב איך האתר של הלקוח שלכם יהיה טוב יותר מכל התוצאות שכרגע מוצגות במיקומים הגבוהים. אם למשל אהבתם את העיצוב של האתר הראשון, את הטקסטים באתר השני ואת הדרך שבה האתר השלישי מניע לפעולה את גולשיו – תצרו אתר עם עיצוב יפה יותר מהאתר הראשון, טקסטים איכותיים יותר מהאתר השני ואתר שמניע לפעולה טוב יותר מהאתר השלישי.
    כמובן שאין לזה סוף ותמיד אפשר לשפר עוד ועוד, אבל בגדול – השאיפה היא לגרום לאתר הלקוח שלכם להיות חזק יותר מכל האתרים שכרגע מתחרים בו.
    כמובן שיש עוד מאות פרמטרים בהם אתר הלקוח שלכם צריך להיות חזק יותר ולכן צריך לבצע מחקר מקיף עד כמה שניתן.
  3. חשוב מאוד גם להבין איזה סוגי תוכן גוגל מציג לאותן מילות מפתח שאנו רוצים לקדם.
    האם התוצאות הראשונות הן דפי בית? אם כן – זה אומר שכדאי לנסות לדרג את דף הבית של הלקוח על אותו ביטוי.
    אם רוב האתרים המוצגים בדף הראשון הם בעצם עמודים פנימיים – יהיה כדאי לדרג עמוד פנימי באתר הלקוח על מילת המפתח הזו. אם הדף הראשון מכיל בעיקר חנויות וירטואליות (הנה פוסט ממש טוב על חנויות באינטרנט שניתן ללמוד מהן SEO) – כנראה שאתר הלקוח שלכם גם יהיה צריך להיות חנות, בכדי שלא ליפול ב"אפקט הכבשה השחורה". (בקצרה: אתם לא רוצים שהאתר שלכם יהיה שונה מכל 10 התוצאות שמוצגות בדף הראשון אפילו אם זה נראה לכם כמו שינוי חיובי, אתם כן רוצים להיות כמו כולם אבל קצת יותר טובים).

 

מחקר מילות מפתח: הבסיס להצלחה

סרטון הסבר מלא, איך לעשות מחקר מילות מפתח מושלם בכמה דקות:

 

זהו שלב סופר קריטי בתהליך הקידום. אם לא נשקיע בחלק הזה –נמצא את עצמנו נותנים פול גז על ניוטרל.
הרעיון הוא בעצם לאתר כמה שיותר מילות מפתח שרלוונטיות לאתר אותו אנו מקדמים.
רלוונטיות = שהיינו שמחים להיות בתוצאות הראשונות כאשר גולש היה מחפש את אותה מילה / ביטוי בגוגל.
לצורך הבנה ראשונית, חנות תכשיטים תרצה לקדם את האתר שלה במונח "טבעות אירוסין", "טבעות אירוסין", "צמידי טניס" וכדומה.
חנות לגרילים וברביקיו תרצה לקדם את המונחים "גריל גז", "מעשנת בשרים", "גריל פחמים" ועוד.

אגב, הנה סרטון עם 5 טיפים לקידום חנויות בגוגל:

 

מעבר לרלוונטיות, חשוב לוודא שהביטויים שנבחר הם באמת הביטויים שאנשים מחפשים.
לצורך העניין, אם נקדם את המונח "רשלנות של רופאים" – גם אם נגיע לתוצאה 1, כנראה שלא נקבל הרבה תנועה לאתר, כי אין הרבה אנשים שמחפשים את הביטוי הזה.
לעומת זאת, אם נבצע מחקר כמו שצריך, נגלה שהמונח הרלוונטי ביותר בתחום הוא "רשלנות רפואית" (ביטוי סופר תחרותי!).

אז איך עושים מחקר מילות מפתח? על זה תוכלו לקרוא כאן, תחזרו לכאן אחרי שסיימתם והבנתם ב100% כיצד לבצע מחקר מילות מפתח איכותי.

לאחר שסיימנו את מחקר מילות המפתח אנו נעשה רשימה כאשר בעמודה אחת יש את מילת המפתח, עמודה שניה מספר חיפושים חודשיים, עמודה שלישית תחרות ועמודה רביעית – איזה עמוד באתר אנו רוצים לדרג על אותה מילת מפתח / ביטוי.

במידה והגעתם למילים שעליהן אין נושא באתר – זה הזמן לרשום בטבלה שצריך ליצור עמוד רלוונטי לאותה מילת מפתח.

המטרה היא שלכל מילת מפתח יהיה עמוד ייעודי אותו אנו נקדם תחת אותה מילת מפתח. מצד שני, צריך להפעיל את השכל ולהבין שהביטויים "טבעת אירוסין" ו"וטבעות אירוסין" זהים ואין באמת צורך ליצור 2 עמודים לטובת העניין, 1 בהחלט יעשה את העבודה.

אך אם יש ביטוי כמו "שרשראות זהב" לצורך העניין, יהיה כדאי לייצר עמוד ייעודי לביטוי.

יצירת הטבלה הזו היא חלק בלתי נפרד ממחקר מילות מפתח איכותי, אם לא סיימתם את התהליך עם טבלה כזו – ביצעתם מחקר מילות מפתח חלקי בלבד, אל תדלגו על החלק הזה.

אני מבטיח לכם שהתוצאה הראשונה בתחום שלכם כנראה ביצע את החלק הזה ושוב – הכל נמדד ביחס אליו ואתם לא רוצים לפגר אחריו באף פרמטר.

 

זה לא קורס קידום אתרים מלא בלי הסבר על התקנת YOAST והגדרתו בוידאו 🙂


 

היכרות עם כותרות

גוגל הוא לא פראייר ובטח שלא ארגון חסד.

כל שקל שהחברה הזו מוציאה – מחושב וחשוב מאוד להבין כיצד המנוע חיפוש הזה עובד כך שנדע לבצע את הפעולות הנכונות בכדי להיות מדורגים גבוהה.

בכדי שגוגל יצליח לשמור על קצב עדכונים טוב של תוצאות החיפוש (להעלות מיקומים לאתר שביצע פעולות נכונות או לדרדר מיקומים לאתר שהוזנח לאחרונה), היא בעצם שולחת "עכבישים" (סוג של רובוטים שסורקים את כל האתרים ברשת האינטרנט) שמחזירים לה מידע על כל אתר, מידע שעל פיו המנוע יודע להעלות / להוריד את המיקומים של כל אתר תחת כל מילת חיפוש.

ה"עכבישים" האלו שגוגל מפעיל עולים לא מעט כסף, כנראה במיליוני דולרים ולכן, בכדי לחסוך בעלויות ובשביל להספיק יותר סריקות, גוגל דאג לכך שהעכבישים הללו יצליחו להבין על מה אתר מדבר דרך סריקת הכותרות שבו.

ישנם 6 סוגים של כותרות: H1 – H2 – H3 – H4 – H5 – H6 כאשר H1 היא החשובה ביותר בהיררכיה ואילו H6 היא האחרונה. לרוב, אנו נשתמש בכותרות  H1 – H2 – H3 ובמקרים מסוימים, בעיקר במאמרים ארוכים ומפורטים, גם בh4.

הכלל הראשון הוא שכותרת H1 תהיה אך ורק פעם אחת בכל עמוד.

זו בעצם הכותרות הראשית עליה העמוד מדבר וחשוב מאוד שהיא תכיל בתוכה את מילת המפתח אותה אנו רוצים לדרג על אותו עמוד.

למשל, אם אנחנו נמצאים בפוסט שנקרא "מדריך קידום אתרים SEO – כך תכבשו את המקום ה1 בגוגל", והחלטנו שמילות המפתח היא "מדריך קידום אתרים", אז הגיוני מאוד שהכותרת H1 תכיל בתוכה את מילת המפתח "מדריך קידום אתרים". כותרת נוספת טובה לדוגמא: "מדריך קידום אתרים מקיף מעודכן לשנת 2019".

לאחר מכן, במידה ויש כותרות משנה באותו עמוד, נגדיר כל אחד מכותרות המשנה בh2. במידה ויש לנו תתי כותרות לכותרת H2 שלנו (יותר מ1! אם יש רק תת כותרת אחת – גם היא תוגדר כh2), אותן תתי כותרות יקבלו תגית H3.

ככה אנחנו בעצם מאפשרים לעכבישים של גוגל להבין על מה כל עמוד באתר שלנו מדבר, מבלי להשקיע יותר מידיי משאבים על קריאת כל מילה ומילה באתר שלנו לצורך ההבנה על מה האתר שלנו מדבר. הסיבה שאנחנו לא רוצים לבזבז את המשאבים של גוגל היא כי כמו שכתבתי בתחילת הפיסקה – גוגל לא פראייר!

אתרים שבהם לא הוגדרו כותרות כשורה גם יקבלו ציון נמוך יותר וגם העכבישים של גוגל יבקרו בהם בתדירות רחוקה (זה נקרא "תקציב זחילה"). פעולה זו נכללת תחת ההגדרה "אופטימיזציה" לאתר אותו אנו מקדמים.

דוגמא טובה לעמוד עם הרבה תוכן, תוך שמירה על חלוקת כותרות נכונה: פטור ממילואים – עו"ד מירי יעקב גביש

מדריך רלוונטי בנושא: איך להשתמש בכותרות נכון לצורך קידום אורגני.

קישורים פנימיים

יצא לכם פעם לבקר בויקיפדיה? אני מניח שכן. אחד הדברים הבולטים לטובה שניתן למצוא בויקיפדיה הוא הקפדה על קישורים פנימיים.

לא משנה לאיזה ערך תיכנסו, ברוב המקרים אתם תוכלו לזהות בטקסט "קישורים פנימיים" שאלו בעצם מילים שלרוב מקבלות הדגשה / צבע שונה משאר הטקסט, ניתן ללחוץ עליהן ולהגיע אל עמוד רלוונטי שמסביר על אותו ביטוי או מרחיב עליו.

לדוגמא, אם יש מאמר שמדבר על הריון ולידה, ובמהלך המאמר מוזכרת המילה "אינקובטור" ובאותו אתר יש מאמר שמסביר על האינקובטור וכמה הוא חשוב, יהיה כדאי לדאוג לכך שהמילה "אינקטובטור" תהיה קישור פנימי לאותו עמוד.

איך עושים את זה? מאוד פשוט – מסמנים את המילה, לוחצים ctrl + k במקלדת ושמים את הurl של אתר היעד אליו נרצה שהגולש יגיע כאשר הוא ילחץ על אותה מילה.

חשוב להבין את הרעיון שעומד מאחורי העניין. אחד הפרמטרים שעל פיו גוגל מדרג אתרים נקרא "ביצועי הגולשים".

זה בעצם אומר שגוגל יודע למדוד כמה זמן כל גולש נשאר באתר שלכם, בכמה עמודים הוא ביקר, האם הוא השיג את מה שחיפש ועוד (את המידע היא אוספת מקוד האנליטיקס שהותקן באתר / מהדפדפן "כרום" שבבעלותה של גוגל ועוד מגוון שיטות).

השאיפה היא שכל גולש יבקר בכמה שיותר עמודים, ישהה באתר כמה שיותר זמן וכו'. ולכן – חשוב לבנות את האתר בצורה כזו שגולש יכנס לאתר מעמוד מסויים וייצא דרך עמוד אחר תוך מעבר בין לבין על כמה שיותר עמודים באתר ושהייה גבוהה ככל האפשר בכל אחד מהם.

בשביל להסביר את העניין טוב יותר – תיזכרו רגע בצורה שבה סניפי איקאה בנויים. בשביל להגיע לקופות, צריך לעבור דרך כל המחלקות. וכשמגיעים למחלקה מסוימת, פתאום יש פניה לאיזו מחלקה פנימית נוספת, בכדי שתקנה עוד ועוד. זה בדיוק אותו דבר.

והנה מגיע החלק הכי טוב: אם עברתם על עמוד באתר שלכם וראיתם ביטוי מעניין, חיפשתם באתר ולא מצאתם דף רלוונטי לאותו ביטוי – תכניסו את הביטוי הזה לרשימה מיוחדת שתכינו ותדאגו בהמשך הדרך לייצר עמוד שמרחיב על אותו ביטוי ולאחר שהוא יהיה באוויר – לעשות לו קישור פנימי מהעמוד המקורי שבו איתרתם את הביטוי לראשונה.

וכן, תרשמו בטבלה גם מאיזה עמוד קיבלתם את הרעיון לאותו עמוד חדש כך שתוכלו לחזור אליו ולהוסיף את הקישור הפנימי לעמוד החדש שיצרתם. איך יוצרים עמוד חדש? מאוד פשוט – מזמינים כתבה בנושא המבוקש מכותבת תוכן. על זה נרחיב בהמשך המדריך, כל דבר בזמנו ובעתו.

בסופו של יום, אתם צריכים לעבור על כל העמודים באתר ולדאוג שיהיו כמה שיותר קישורים פנימיים רלוונטיים כך שהגולשים יהנו לגלוש באתר שלכם ויתחילו את הדרך בעמוד מסויים ויסיימו בעמוד אחר כאשר בין לבין הם דפדפו בכמה שיותר עמודים ושהו בהם כמה שיותר זמן.

 

מה זה אנקורים

כל קישור פנימי (או חיצוני, עליהם ארחיב בהמשך) בנוי מ"אנקור". אנקור זה בעצם הביטוי שמקשר אל אותו עמוד פנימי, למשל, בדוגמא שהבאתי, המילה "אינקובטור" היא בעצם האנקור של הקישור הפנימי.

האנקור הזה עוזר לגוגל להבין על מה העמוד אליו קישרנו את המילה "אינקובטור" מדבר (על אינקובטור) ולכן, חשוב להכניס את מילות המפתח לאנקורים אך מצד שני – לא להגזים עם זה.

נסו פשוט לכתוב בצורה טבעית ובכל פעם שתיתקלו בביטוי מסוים שיש לכם באתר עמוד שמרחיב על אותו ביטוי – שימו קישור פנימי.

עבודת קישורים נכונה מתבססת על היכרות מעמיקה שלכם עם האתר שאתם מקדמים, לא סתם שלב ההיכרות הגיע בשלב כל כך מוקדם במדריך ובסדר הפעולות הרצוי.

זהירות! שימוש לא נכון באנקורים בקישורים חיצוניים עלול להזיק. כתבתי על זה מאמר נפרד (למתקדמים): מלכודת האנקורים.

הנה דוגמא לפרופיל אנקורים מושלם לחצי שנה ראשונה של אתר:

פרופיל אנקורים

 

אופטימיזציה לתמונות

אז מעבר להתקנת התוסף shortpixel עליו דיברנו בתחילת המדריך, חשוב גם לתת לוורדפרס כמה שיותר פרטים על כל תמונה שעלתה / תעלה לאתר. אלו השדות שניתן למלא כאשר מעלים תמונה:

חשוב למלא כל אחד מהשדות בצורה עניינית ולא להתעצל. זה גם תורם לקידום האתר וזו גם דרך טובה שגוגל יציג את התמונות הנמצאות באתר במנוע חיפוש התמונות שלו.

הנה מדריך שלם בנושא אופטימיזצייה לתמונות.

 

האצת האתר

פרמטר נוסף שגוגל לוקח בחשבון וכדאי להתייחס אליו בכל מדריך קידום אתרים הוא בעצם תוך כמה זמן האתר שלכם נטען.

קרה לכם פעם שחיפשתם משהו בגוגל, לחצתם על אחת התוצאות שגוגל הציג אך לאתר לקח זמן רב מידיי להיטען ולכן התייאשתם ולחצתם על תוצאה אחרת במקום? כנראה שכן.

תדאגו שאתר הלקוח שלכם לא יהיה כזה! גוגל רוצה להציג את תוצאות החיפוש הטובות והרלוונטיות ביותר ולכן, אתר שנטען מהר יקבל נקודות זכות שיובילו למיקום גבוהה יותר בתוצאות החיפוש.

האצת האתר היא כחלק מ"חווית המשתמש" האיכותית שאנו רוצים לתת לגולשים בעת גלישתם באתר ויש לה קשר גם למיקום האתר בגוגל וגם לרכישות הגולשים באתר בפועל, שהרי אף אחד לא יקנה / יגלוש זמן רב מידיי באתר שנטען לאט, לעומת זאת, אתרים שנטענים מהר (ובמיוחד אלו שנטענים ממש ממש מהר) הופכים לחוויה חיובית בעבור הגולשים, חוויה שכנראה בזכותה הם גם ישהו יותר זמן באתר וגם יחזרו לבקר בו פעמים נוספות.

ישנם מספר כלים בהם ניתן למדוד את מהירות האתר שלכם, אך חשוב להבין דבר אחד לפני הכל: הנתון היחידי שבפועל משנה הוא זמן הטעינה בפועל של האתר. כל הציונים למיניהם הם רק אינדיקציה למה כדאי לשפר כדי לקבל זמן טעינה טוב יותר (נמוך יותר) אך אין זו הבטחה ששיפור הציונים אכן יוביל לשיפור מהירות הטעינה.

לצורך העניין: עדיף אתר שמקבל בכל הכלים ציונים נמוכים אבל בפועל נטען תוך שניה וחצי, מאשר אתר שמקבל את מירב הנקודות בכל הכלים אך בפועל נטען ב4 שניות (זו תופעה נפוצה וכדאי להכיר אותה ולהייחס אליה בהתאם).

כמה כלים לבדיקת מהירות טעינה על פי סדר החשיבות בעיניי, חפשו אותם בגוגל:

ישנם עוד לא מעט כלים, אך 4 אלו מספיקים בהחלט.

דבר נוסף שחשוב להבין: האתר שלכם צריך להיטען מהר. אבל אם הוא כבר נטען תוך פחות מ3 שניות ובשביל לרדת ל2 וחצי שניות זה דורש מכם טון עבודה – לפעמים העבודה הנדרשת לא תהיה שווה את זה ויהיה כדאי להשקיע את הזמן בפעולות אחרות. (תכלס, הדרך הטובה ביותר לבדוק לאיזו מהירות טעינה צריך להגיע היא פשוט להריץ בדיקות לכל 10 התוצאות שבדף הראשון, לבדוק מהי התוצאה שנטענת הכי מהר ולעקוף אותה).

למדריך שיפור מהירות אתרים המלא

 

שימוש נכון ב- wp-rocket

הכירו את התוסף "wp-rocket" – תוסף פרימיום להאצת אתרים, ניתן לרכוש אותו כאן. שוב פעם, אל תחסכו בכלי עבודה!

זהו כלי עבודה לכל דבר ועניין וכמו שלא הייתם רוצים שבעל מקצוע יבצע בעבורכם עבודה עם כלי עבודה זולים או כאלו שהוא מצא ברחוב בחינם, כך גם אתם צריכים להתייחס אל המקצוע הזה ברצינות ולהבין שהתוסף הזה הוא כלי עבודה לכל דבר ועניין.

תכבדו את עצמכם ואת הלקוחות שלכם ותרכשו אותו, כמה שיעלה – יעלה, לפחות מדריך קידום אתרים קיבלתם בחינם.

אז עכשיו, אחרי שהאתר שלכם טס כמו חללית קרב, הגיע הזמן לעבור שוב פעם על כל העמודים באתר, רק שהפעם – אנו נרד לרזולוציות יותר נמוכות.

ראשית, נדאג להוסיף לכל עמוד אינפורמטיבי באתר את "שם הכותב" שכתב את המאמר.

חשוב לתאם עם הלקוח ציפיות כך שלא תהיה בעיה לשים את שמו ותמונה שלו מעל לשמו (זה לא באמת אמור לשנות משהו שכותבת תוכן בפועל כתבה את המאמר, מה שחשוב זה שהלקוח יהיה "חתום" על אותו מאמר (אני תמיד גם מאפשר ללקוחות לבצע שינויים במאמר כך של תהיה להם בעיה להיות חתומים עליו), והכי חשוב -שגוגל יזהה שיש אבא ואמא לאותו עמוד, שמישהו "לקח אחריות" על התוכן שבו. כן כן, גוגל יודע לזהות את זה, מערכת חכמה שהושקעו בה מיליוני דולרים כבר אמרתי?!

העשרה: בספטמבר 2018 גוגל ביצע עדכון באלגוריתם שלו, בעיקר באתרי רפואה.

אחד השינויים עליו דיברו במגוון קהילות ה- SEO בעולם היה שאתרים בהם לא היה "אבא ואמא" לתוכן באתר קיבלו מכה חזקה כלפי מטה, ואילו אתרים שהיה להם "אבא ואמא" חוו עליות. בתכלס, אפשר להבין את גוגל בקלות, רוב השינויים שהאלגוריתם הזה עושה הגיוניים לחלוטין ואם באמת עברתם על כל המאמר עד כאן ולא דילגתם, קודם כל שאפו, אתם בדרך הנכונה, אבל יותר חשוב מזה – תתחילו לנסות לחשוב כמו גוגל, בכל שלב ובכל זמן.

 

בונוסים

מדריך הטמעת סכמות FAQ:

 

מדריך התקנת והגדרת פלאגין (פרו) תצוגת ביקורות באתר

 

קידום אתרים לעורכי דין

 

כן! הקורס הוא לגמרי בחינם ומכיל עשרות תתי מדריכים מחולקים למתחילים ולמתקדמים.

כמובן. למתחילים, הכנו גם מדריך תיאוריה וגם 10 מדריכים ליישום מ0, לאחר שתסיימו את שלבי המתחילים, ניתן לעבור למדריכים למתקדמים.

זה כבר תלוי בכם ובאופי שלכם. אני באופן אישי (עשהאל), לא עשיתי קורס בשום מכללה או מקום כזה או אחר ואני מצליח לעבוד בתחום ולנהל חברת קידום אתרים בהצלחה ככה שאני משער שזה אפשרי ללא קורס רשמי, אבל בתנאי שיש לכם יכולות למידה ברמה טובה. בכל אופן, מעבר על המדריכים באתר יועיל לכם בין אם תבחרו להמשיך בקורס פרונטלי ובין אם לא.

כמובן! הוא בעיקר פרקטי.

כמובן! צילמנו עבורכם המון סרטונים, זו גם הזדמנות מעולה להזמין אתכם לחפש את ערוץ היוטיוב של עשהאל דרייר קידום אתרים ביוטיוב ולהירשם כמנויים.

 

קישורים חשובים

 

מחירון קידום אתרים אצלנו בסוכנות

מחירון-חבילות-קידום-אתרים

מדריך קידום אתרים SEO מ0 ועד מאסטר!
שלחו לחבר קישור למאמר, הוא חייב לקרוא אותו!
שלחו לחבר קישור למאמר
הוא חייב לקרוא אותו!
עשהאל דרייר
עשהאל דרייר

מנכ"ל חברת קידום אתרים ואפיליאצייה המונה כ-125 עובדים ומאות לקוחות בפריסה עולמית, מייסד דיגיפארם - חנות אונליין להזמנת תכנים וקישורים עבור אנשי SEO, מייסד רובולינק - אפליקצייה לבדיקת מיקומים חינם לאנדרואיד ולאייפון, מוביל את קבוצת אנשי ה-SEO הגדולה בישראל בפייסבוק ובווטסאפ.

מאמרים נוספים מומלצים לקריאה עבורך:

המדריך המלא להקמת אתרי לידים

בואו נשים את הדברים על השולחן: אין מי מאיתנו שלא מחפש דרכים קלות, יחסית, וחוקיות, כמובן, לייצר כסף. גם אם לא מדובר בהכנסה שניתן להסתמך

כדאי להשקיע ב-SEO בזמן מלחמה?

מדינת ישראל נמצאת במלחמה (נכון להיום – 6.11.23). אני כותב את זה בגוף ראשון כמי שלוקח בה חלק פעיל. אין ספק שמלחמה היא עניין מורכב

בדיקת מהירות אחסון אתרים קלאודוויז
עשהאל דרייר
היי כאן עשהאל ואני רוצה להמליץ לך באופן אישי לפתוח שרת בקלאודוויז ולהנות מאתרים מהירים, תמיכה 24/7 וממשק נוח. אני מאחסן למעלה מ-400 אתרים בעצמי וממליץ בחום ובלב שלם, לאחר מספר שנות ניסיון
תוכנת מעקב הדירוגים הטובה בעולם!
בואו לעקוב אחרי מיקומים של כל אתר, מכל מקום בעולם, כולל הפרדה בין מיקומי דסקטופ ומובייל, תנועה, תיעוד עבודה ואפילו תוכלו לשלוח ללקוחות שלכם לינק לדשבורד שמתעדכן אונליין!
הטבה לגולשי האתר:
14 ימי ניסיון ו-25% הנחה לחודשיים