בזמן האחרון מצאתי את עצמי מזכיר לא מעט את שירות Rank Ranger – כלי SEO עוצמתי שמאפשר לכם לנהל את פרויקט הקידום שלכם בצורה אפקטיבית, יעילה, שקופה, ומתועדת. אני יכול להגיד לכם כבר עכשיו שהמאמר הזה הולך להציג את היתרונות הגדולים שבשימוש במוצר, ויש לכך גם סיבה טובה: ההטמעה של Rank Ranger אצלי בחברה הפכה תהליכים ידניים קודמים שביצענו לתהליכים אוטומטיים, חסכה הרבה זמן וכסף.
לקבלת 14 ימי ניסיון ו-25% הנחה לחודשיים ראשונים לחצו כאן!
היא אפשרה ללקוחות שלי ליזום את בקשת המידע בעצמם, ולקבל אותו בעצמם, מכלי אובייקטיבי, שקוף ומותאם אישית. התוצאה של דרך הפעולה הזאת היא לגמרי חיובית: לקוחות שיכולים לקבל מתי שהם בוחרים מידע אודות פרויקט הקידום שלהם, בדרך שנוחה להם, מבלי להיות תלויים במקדם שלהם – הם לקוחות שמביעים אמון גדול יותר בתהליך, ומאפשרים לו גם להצליח. וביננו, אין שום סיבה לעבוד היום אחרת.
Rank Ranger משנה את הדרך שבה אנחנו, המקדמים, מתנהלים מול לקוחות: הכל הופך להיות מדיד, מול העיניים, ומרוכז באמצעות נתונים שמתקבלים ממקורות אובייקטיבים שונים. אין כאן מקום לפרשנויות שונות. אין סיפורים. אין תירוצים. פשוט מתרכזים במה שחשוב.
אני אנסה לכלול בסקירה הזאת כמה שיותר מידע שיעזור וימחיש לכם כיצד פועלת המערכת, ומה היא מספקת לשני הצדדים: הספק, זה אתם המקדמים, והלקוח – בעל האתר, שמקווה שתהליך הקידום שלו יצליח כמה שיותר.
פיצ'רים עיקריים של Rank Ranger
אני הולך להציג את התכונות העיקריות שמציע השירות של Rank Ranger לסוכנויות קידום וללקוחות. כמובן, קחו בחשבון שלא אוכל לפרט כאן על כל תת תפריט בשירות, אבל אני כן מתכוון להתייחס ליכולות העיקריות שמציעה המערכת. מתחילים: הנה רשימת התכונות העיקריות שמציע השירות של Rank Ranger:
- מעקב אחר דירוגים של האתר במנועי חיפוש שונים, על ביטויים שונים.
- ניתוח סביבת התחרות וניתוח מתחרים.
- ביצוע SEO Audit לאתר.
- מעקב אחר לינקים נכנסים.
- חיבור מלא עם Search Console,Bing Webmaster Tools,Google My Business,Google Analytics והצגת הנתונים בצורה פשוטה וויזואלית.
- ביצוע מחקרי מילות מפתח.
- ניתוח אתר מהיבטי Onsite SEO.
- ניתוח פרסום ממומן בנישה.
- דוחות מותאמים אישית לשליחה ללקוחות.
- מדידה וניטור של מיילים, שיחות, פרסום ברשתות חברתיות ועוד.
אני מתכוון לצלול פנימה, עכשיו, על כל אל כל אחד מן השירותים האלו ולהסביר את המהות שלו.
מעקב אחר דירוגים של האתר במנועי חיפוש שונים, על ביטויים שונים
הפונקציה הבסיסית והמתבקשת של שירות Rank Ranger היא מעקב אחר מיקומים. כשמדברים על שירות שמבצע מעקב אחר מיקומים, הכוונה היא לספק מידע אודות המיקומים של עמודי האתר השונים בדפי תוצאות החיפוש, כאשר גולשים מבצעים חיפוש של ביטוי מסוים.
למה שירות כזה הוא כל כך מורכב? משום שהמיקומים בתוצאות החיפוש מושפעים מלא מעט פרמטרים: החל מהיסטוריית החיפוש של הגולש, המכשיר ממנו הוא מבצע את החיפוש, המיקום ממנו הוא מבצע את החיפוש, כוונת החיפוש שלו, תוצאות דומות שקיימות בפועל, היכולת של מנוע החיפוש לעשות שימוש במידע מובנה, סוג מנוע החיפוש שבו עושה הגולש שימוש ועוד ועוד…
שירות Rank Ranger מאפשר למשתמשים בו לנהל היסטוריה של מיקומים, ולדעת, למשל, מה היה המיקום של URL מסוים בדפי תוצאות החיפוש, של מנוע החיפוש, כאשר החיפוש בוצע ממיקום גאוגרפי ספציפי.
- Rank Ranger – דשבורד
שירות Rank Ranger יציג לכם את העלייה או הירידה ביחס למיקום האחרון של עמוד האתר הספציפי עבור ביטוי החיפוש הנתון, וכן יספק לכם מידע אודות תוצאות עשירות שמייצר הביטוי הספציפי בדפי תוצאות החיפוש.
ניתוח סביבת התחרות וניתוח מתחרים
באמצעות שירות Rank Ranger תוכלו לנתח את סביבת התחרות שבה אתם פועלים. ניתוח כזה, יאפשר לכם להוסיף 5 מתחרים לדוחות שמציגים לכם את המיקומים של עמודי האתר עבור ביטוי מפתח, וכך להבין, באילו ביטויים אתם מובילים ובאילו אתם משתרכים מאחור, אחרי המתחרים.
פיצ'ר נחמד שמספקת Rank Ranger הוא תצוגה גרפית שמראה את התמורות במיקומים של המתחרים המובילים עבור מילת מפתח מסוימת לאורך זמן. ניתוח כזה יאפשר לגלות עד כמה יציבים הם המקומות הראשונים, עד כמה קשה יהיה לעקוף אותם, מה קרה בסביבת התחרות הזאת בתקופה האחרונה, ועד כמה הסביבה הזאת היא, למעשה, סביבה דינמית ומשתנה.
הנה דוגמה לגרף כזה:
- Rank Ranger – גרף מיקומים
ביצוע SEO Audit לאתר
השתמשתם פעם ב-Screaming frog? אני מניח שכן (מדריך לסקרימינג פרוג). כלי ה-SEO מבית Rank Ranger מאפשר לכם לקבל שירות דומה מאוד להרצה של Screaming Frog על האתר. מדובר בשירות שיאפשר לכם לבצע אופטימיזציית Onsite על האתר בצורה מקיפה: גילוי של תגיות H1 חסרות או משוכפלות, תגיות אלט חסרות לתמונות, כותרות מטא קצרות מידי או ארוכות מידי, דפים שאינם מחזירים סטטוס קוד 200, עמודים עם תוכן רזה באתר, קישורים פנימיים שבורים ועוד ועוד…
הנה רק חלק מן הדוחות שתוכלו לקבל באמצעות השירות:
- Rank Ranger – סקירה כללית
- Rank Ranger – סקירה
- Rank Ranger – שיפור תקלות
מעקב אחר לינקים נכנסים
אחת הבעיות המוכרות בעולם ה-SEO היא העובדה שלינקים חיצוניים שמפנים לאתר שלכם, שאותם הרווחתם בעבודה קשה, יזע ודמעות, יכולים להיות מוסרים בתוך שניה, בניגוד לסיכום עם בעל האתר, בשוגג או במתכוון, ואתם בכלל לא תדעו על זה. כשהתופעה הזאת מתרחשת בהיקפים גדולים, מנועי החיפוש יכולים לחשוב שיש סיבה טובה לכך, ולהוריד את הדירוגים של האתר בהתאם.
הרבה מאוד פעמים, הסרת קישור כזה שמפנה אליכם, מתבצעת בכלל בטעות, כחלק ממעבר של אתר חיצוני לתשתית חדשה או בגלל נסיבות אחרות. במקרים כאלו, כדאי להכות על הברזל כשהוא עוד חם, ולפנות אל בעל האתר המקשר עם בקשה להחזיר את הקישור. איך יודעים בכלל שקישור כזה הוסר? ובכן, Rank Ranger מספק לכם שירות מעקב אחר לינקים. כלומר, אתם מזינים באופן ידני לשירות לינקים אחריהם אתם מעוניינים לעקוב, והשירות יודיע לכם ברגע שהלינקים האלו מוסרים.
חיבור ל-Search Console,Bing Webmaster Tools,Google My Business,Google Analytics והצגת הנתונים בצורה פשוטה וויזואלית.
שירות Rank Ranger מאפשר לכם להתחבר לשירותי צד שלישי, שיוכלו לסייע לכם בעיבוי הדוחות שאתם מייצרים עבור הלקוחות, במידע רלוונטי, אובייקטיבי, ממקורות מידע שונים, וזאת על מנת להפוך את הדיווח לאיכותי, בלתי תלוי, ומהימן יותר.
בהקשר הזה, מאפשר לכם Rank Ranger להתחבר לסרץ' קונסול של גוגל, לווב מאסטרטולס של Bing, לשירות GMB ובאמצעות כך לקבל נתונים אודות חיפושים שבוצעו בפועל על ידי גולשים, המיקומים בהם הופיעו עמודי האתר עבור החיפושים הרלוונטיים הללו, מידע אודות המיקום הממוצע של האתר שלכם בדפי תוצאות החיפוש, מידע לוקאלי רלוונטי ועוד ועוד…
ביצוע מחקר מילות מפתח
איך אפשר לדבר על כלי SEO מבלי להזכיר פונקציה עיקרית וחשובה לניהול של כל פרויקט קידום אורגני – הכוונה היא כמובן למחקר מילות מפתח.
אחת הפעולות הבסיסיות והחשובות ביותר בכל פרויקט קידום אתרים היא מיפוי הביטויים שעבורם אנחנו מעוניינים להשקיע משאבים ולשפר את הנראות של עמודי האתר שלנו בגינם. נתונים כמו היקפי החיפושים של מילת מפתח נתונה, רמת התחרות עליה, תוצאות ה-SERP המובילות עבור הביטוי הנתון, העונתיות שלה – כל אלה יכולים להשפיע על ההחלטה האם כדאי יהיה להשקיע משאבים בקידום עמודי האתר עבורה.
- Rank Ranger – מחקר מילות מפתח
ניתוח פרסום ממומן בנישה
כאשר רוצים לקדם אתר בצורה אורגנית במנוע החיפוש, יש חשיבות רבה לניתוח של התנועה הממומנת בנישה הזאת. הסיבה לכך היא ברורה: כאשר התחרות בתחום הקידום הממומן על ביטויי מפתח מסויימים היא גדולה, גם התחרות האורגנית צפויה להיות גדולה. נתונים כמו המחיר לקליק שמוכנים מפרסמים לשלם כדי לקדם תוצאת חיפוש ממומנת עבור חיפוש נתון כלשהו, יכולים ללמד לא מעט על עד כמה שווה מילת המפתח הזאת.
הנחת העבודה היא שמפרסמים פועלים ממניעים כלכליים נטו, ואם הם בוחרים להשקיע משאבים בקידום מילת מפתח מסוימת, היא ככל הנראה מחזירה את ההשקעה בה.
שירות Rank Ranger יכול לסייע לכם לקבל נתונים אודות קידום ממומן שמבוצע בנישה בה אתם מקדמים את האתר:
בדוח הבא לדוגמה ניתן לראות כיצד Rank Ranger מאפשר מעקב אחר מילות מפתח ממומנות.
- Rank Ranger – מילות מפתח ממומנות
בדוגמה הבאה ניתן לראות פילוח שמבצע Rank Rangers על מנת לסייע לכם לגלות אילו עמודים מביאים אליהם תנועה ממומנת.
- Rank Ranger – דפים במימון
כמו כן, יאפשר לכם Rank Ranger גם למפות את המתחרים שמשקיעים משאבים בקידום ממומן.
- Rank Ranger – מתחרים ממומנים
דוחות מותאמים אישית לשליחה ללקוחות
אם אתם מקדמי אתרים אשר מספקים שירותים למגוון רחב של לקוחות, ייתכן שתירצו למתג את עצמכם ולעשות שימוש בדוחות ביצועיים ממותגים. למה הכוונה? Rank Ranger מאפשר לכם לעשות שימוש ב White Label Reports, אותם דוחות שבהם תוכלו לשלב לוגו של חברת הקידום ובנוסף גם לוגו של הלקוח. דוחות מותאמים אישית מספקים לכם את היכולת להתבלט בשוק, לשדר מקצועיות, ולהמשיך ולשווק את השירותים שלכם גם כחלק בלתי נפרד מתהליך הדיווח.
רוצים לראות איך דו"ח כזה נראה בפעולה? בבקשה:
http://asaeldreyerltd.bestseoreports.com/web/sharedtourism942
סיסמא: Sharedtourism942
מדידה וניטור של הפעילות במדיה החברתית
שירות Rank Ranger יוכל לסייע לכם להציג ולשקף את הביצועים של המותג המנוהל ברשתות החברתיות. השירות תומך בחיבור לטוויטר, פייסבוק, לינקדאין, אינסטגרם ויוטיוב. ככה נראה דוח לדוגמה שניתן להפיק מן המערכת:
- Rank Ranger – מדידת פעילות ברשת חברתית
מדידה וניטור של Email Marketing
שירות Rank Ranger יאפשר לכם להתחבר לשירותי דיוור אלקטרוני כמו Constant Contact, AWeber ו MailChimp. בתוך כך, Rank Ranger יסייע לכם במעקב אחר כמות המיילים שנשלחו, בפילוח שלהם לפי קבוצות, בכמות הפתיחות של המיילים האלו, כמות ההקלקות, כמות ההקלקות החוזרות, מידת המעורבות של הצרכנים, ועוד ועוד…
למידע נוסף בנושא: דיוור אלקטרוני – יתרונות, חסרונות ומידע
לפני שנעבור למחיר, הערה חשובה
אחד הפיצ'רים הכי חשובים של Rank Ranger שעליו לא דיברתי עד עכשיו, הוא היכולת ליצור ולהבחין בין שני סוגים של דשבורדים: Client Dashboard שהוא שיקוף של דוחות הדירוגים הרגילים אליהם נגיש היוזר במערכת, ו – Marketing Dashboards – אלו דוחות מורכבים יותר, שנועדו לשליחה ולדיווח מתקדם.
הדשבורד המיועד ללקוח נגיש באמצעות URL ומתעדכן בשוטף בהתאם לנתונים החיים במערכת. זה אומר, שמלבד דוח ה – PDF שתוכלו לשלוח ללקוח באופן תקופתי, ובו מקובע המצב נכון למועד הדיווח, תוכלו לייצר גם תהליך דיווח חי, שיאפשר לכם להיות רלוונטיים תמיד בעיני הלקוח.
הנה דוגמה של Client Dashboard
- Rank Ranger – דשבורד של לקוח
והנה דוגמה ל – Marketing Dashboard
- Rank Ranger – מאקרטינג דשבורד
מחיר
נכון למועד כתיבת שורות אלו, מציעה Rank Ranger שורה של חבילות, כאשר הזולה ביותר היא חבילת ה-Lite, מתחילה מעלות של 79$ והיא מאפשרת לכם לעקוב אחר 500 מילות מפתח ולייצר 15 דשבורדים, חבילת הסטנדרט תעלה כבר 149$ לחודש, ותאפשר לכם לעקוב אחר 1000 ביטויים ולהקים 30 דשבורדים, חבילת ה-Pro תעלה לכם 699$ ובתמורה תעקבו אחר 5000 ביטויים עם יכולת להקים 100 דשבורדים, וחבילת הפרמיום, שעלותה 2,700$ בחודש, תסיק לכם את האפשרות לעקוב אחר 25,000 מילות מפתח ולהקים יותר מ 250 דשבורדים.
רוצים להצטרף אבל 79$ זה יותר מידיי בשבילכם! חדש ובבלעדיות, כל מי שיצטרף דרך הלינק שלי, יוכל להצטרף לחבילה שעלותה 39$ בלבד! כל מה שצריך לעשות זה להצטרף לניסיון ולאחר שהוא מסתיים, לשלוח לתמיכה שהצטרפתם דרכי ושישימו אתכם על החבילה של ה-39$ לחודש. בנוסף, למצטרפים דרך הלינק שלי – 25% הנחה לחודשיים הראשונים!
מה תקבלו בחבילה של ה-39$ לחודש? מעקב אחר 500 ביטויים לעד 5 אתרים!
ולסיום, הטבה אחרונה בהחלט – מי שיצטרף דרכי ויבקש ממני בפרטי (דרך פניה לפייסבוק האישי שלי), אשלח לו קובץ הגדרות מושלם ליצירת דשבורדים ללקוחות בקליק!
לקבלת 14 ימי ניסיון ו-25% הנחה לחודשיים ראשונים לחצו כאן!