חיפוש

פקודת site בגוגל המדריך המלא

רבים מן האנשים שעוצרים אותי ברחוב (גילוי נאות: באופן כללי כמעט שלא עוצרים אותי ברחוב) פונים אלי בשאלה זהה: מהי הבדיקה הראשונה שכדאי לבצע לפני שאנחנו לוקחים על עצמנו פרויקט קידום של אתר מסוים?

אז לרוב, בלי להשתהות יותר מידי, אני ממליץ על הרצת הפקודה :site בגוגל.

הסיבה לכך היא שבאמצעות הפקודה הזאת ניתן להבין לא מעט על המצב של האתר ולקבל מושג על הדרך שעבר האתר במסלול החיים של קידום אתרים.

איך מריצים את הפקודה :site?

אחרי שתפתחו את הדפדפן כרום, פנו לשורת הכתובת, והקלידו בה site:nameofdomain

כאשר במקום הביטוי nameofdomain יש לעשות שימוש בשם הדומיין אותו אתם רוצים לבדוק. שימו לב שלא לכלול רווח בין הנקודתיים לשם הדומיין, להשמיט https או www, שיהיה נטו בפורמט site:nameofdomain.co.il.

לדוגמא:

פקודת site דוגמא

 

במידה ותשאירו www או https – תקבלו את כל התוצאות בגוגל שמכילות את ההתחלה הזו. אם תשמיטו – תקבלו את הכל כולל הכל ולכן זה נכון יותר.

טיפ: אם דף הבית לא מופיע בתוצאה הראשונה, זה רמז שבסבירות גבוהה, משהו לא תקין בהיררכייה של האתר.

לאחר הרצת הפקודה יחזיר לכם הדפדפן רשימת תוצאות חיפוש בפורמט שאתם רגילים לפגוש במנוע החיפוש, עם כל העמודים שמאונדקסים בגוגל ושייכים לדומיין שציינתם. אפשר להוסיף לאחר הפקודה הזאת פרמטרים שונים, כמו ביטוי מפתח שתירצו לכלול בחיפוש, ואז רשימת עמודי האתר תתעדכן בהתאם ללוגיקת החיפוש.

לדוגמא, לפי הפקודה "site:w3c.org.il קישורים פנימיים", אני אוכל לדעת מהם העמודים הרלוונטיים ביותר באתר שלי לביטוי "קישורים פנימיים":

פקודת site קישורים פנימיים

 

מה ניתן ללמוד על האתר באמצעות הפקודה :site? מדוע היא כל כך חשובה לקידום אתרים? למה מקדמי אתרים עושים בה שימוש לפני תמחור של פרויקט הקידום שהם עתידים לקחת על עצמם?

הנה כמה וכמה תובנות שתוכלו לגבש באמצעות קבלת התוצאות של הרצת פקודת :site באתר טרם התנעת פרויקט הקידום:

 

תובנה מספר 1: כמה עמודים באתר מאונדקסים בגוגל?

בראש העמוד, לפני הצגת רשימת העמודים הרלוונטיים, תציג לכם תוצאת החיפוש של הפקודה :site את מספר העמודים באתר שעונים לשאילתא שביצעתם. כך, למעשה, תוכלו להבין כמה מן העמודים באתר מאונדקסים בגוגל.

לדוגמא:

פקודת site כמות עמודים מאונדקסים

 

למה זה חשוב?

זה חשוב מפני שחלק בלתי נפרד מן הניסיון לבצע אופטימיזציה של עמודי האתר השונים לגוגל, צריך להסתמך על העובדה שגוגל מכיר את העמודים האלו ומאנדקס אותם. כמות נמוכה מאוד של עמודים מאונדקסים יכולה להעיד על בעיה באינדוקס, שנובעת מחסימה בקבוץ ה – robots.txt, מבנה לא נכון של האתר, זמני טעינה איטיים שמקשים על הזחלנים של גוגל להשלים את מלאכת הסריקה, או תוכן דל במיוחד שאינו מוסיף ערך לגולש.

 

תובנה מספר 2: אילו עמודים באתר מאונדקסים?

כאמור, שימוש בפקודה :site יחזיר לכם את רשימת העמודים המאונדקסים באתר. גם זה חשוב לצורך הקידום. מדוע? אם, למשל, קיבלתם קישור מאתר אחר ואתם רוצים לאמוד את ההשפעה שלו על תהליך הקידום של האתר שלכם, כדאי יהיה לכם להבין האם העמוד המקשר בכלל אונדקס על ידי מנוע החיפוש של גוגל והתוכן שלו נלקח בחשבון.

אם תגלו שהעמוד הספציפי שמקשר לאתר שלכם כלל לא אונדקס (באמצעות הרצת הפקודה :site על כתובת העמוד של האתר המקשר) – אז סביר יהיה להניח שלקישור הזה אין עדיין השפעה על ערך דירוג הדף המוביל אליכם.

לעומת זאת, עמוד שמקשר אליכם ומאונדקס בגוגל, אמור לתרום במשהו לקידום של האתר ואם אתם לא רואים את ההשפעה – טוב, יש עוד לא מעט פרמטרים אחרים.

אם לדוגמא, קיבלתי קישור מכתובת מסוימת,

הרצת הפקודה:

site:כתבות האתר המקשר

תגלה לי האם כתובת העמוד ממנה קיבלתי את הקישור, מאונדקסת ונחשבת בעיניי גוגל:

פקודת site בדיקה לקישור

 

תובנה מספר 3: איך נראים כתובות ה – URLs, כותרות המטא ותיאורי המטא באתר?

עוד תובנה שתוכלו לייצר לעצמכם באמצעות שימוש בפקודה :site הוא מעבר על מבנה ה – urls באתר על מנת לוודא שהוא תקין ותואם את הסטנדרט שהגדרתם באתר, וכן מעבר מהיר על כותרות המטא ותיאורי המטא באתר.

רבים ממקדמי האתרים אוהבים לעשות שימוש בנוסחה קבועה במטא טייטל של עמודי האתר השונים, ובאמצעות הפקודה :site הם יכולים לאתר בקלות יחסית עמודים שלא עונים לסטנדרט הזה שהוגדר.

תובנה מספר 4: מאילו עמודים כדאי להוציא קישורים פנימיים?

אחת הטכניקות החשובות ביותר בכל פרויקט קידום אתרים הוא ביצוע טיוב של פרופיל הקישורים הפנימיים. לקישורים פנימיים יש חשיבות גדולה בקידום האתר, משום שהם מאפשרים לגוגל להבין טוב יותר אילו עמודים משמעותיים יותר ואילו פחות באתר, לאפשר לגולשים לעבור בקלות בין עמודים, לחלק את התוכן באתר למקטעים בהתאם לנושא שלהם, לשפר את חווית השימוש באתר, ולסייע לזחלנים של מנוע החיפוש לגלות עמודים חדשים.

כאשר ניגשים למלאכת הבניה של קישורים פנימיים באתר, חשוב למצוא את העמודים הפוטנציאליים שמהם יהיה כדאי להוציא את הקישורים לעמודים שאתם בוחרים לחזק. זאת אפשר לעשות באמצעות הפקודה :site כאשר לאחריה, כפרמטר, תוכלו להקליד את מילת המפתח הרלוונטית, שתירצו למצוא עמודים פנימיים רלוונטיים אליה.

גוגל תסדר לכם את רשימת החיפוש בסדר יורד של רלוונטיות של דפי האתר למילת החיפוש שלכם.

לדוגמא, אם אני רוצה למצוא הזדמנויות לקישורים פנימיים באתר שלי, עבור הביטוי "כתיבת תוכן", אצטרך להריץ את הפקודה:

site:w3c.org.il כתיבת תוכן, וזה מה שאקבל:

פקודת site כתיבת תוכן

 

תובנה מספר 5: האם האתר שלכם פרוץ?

מי שיש לו קצת ניסיון בעולם קידום האתרים, מכיר ודאי את תוצאות החיפוש המוחזרות עבור פקודה :site באתר שנפרץ, ומכילות כיתובים בסינית או בשפות זרות, שברור שהן לא חלק מן האתר. לרוב, מטא טייטלים כאלו שמכילים תווים בשפה שלא נעשה בה שימוש באתר, מעידים על פריצה לשרתי האתר והוספה של עמודים חדשים לאתר.

בדרך כלל, המניע לביצוע פעולת כזו הוא ספאם טהור, כלומר, ניסיון לרכוב על הקידום האורגני של האתר כדי לדרג, גם אם לתקופה קצרה, ביטויים בתחומים מפוקפקים למדי. אז במקרה הזה, פקודת :site בהחלט תוכל לעזור לכם להחליט שאתם לא מעוניינים לקדם אתר מסוים, שסבל או סובל מפריצה אליו, והסיכויים לקם אותו נמוכים.

ככה למשל, אפשר להוכיח שאתר מסוים נפרץ (פרטי האתר הוסתרו, אך ניתן לראות את התוצאות היפניות / סיניות בקלות):

איתור אתר פרוץ על ידי פקודת site

פקודת site בגוגל המדריך המלא
שלחו לחבר קישור למאמר, הוא חייב לקרוא אותו!
שלחו לחבר קישור למאמר
הוא חייב לקרוא אותו!
עשהאל דרייר
עשהאל דרייר

מנכ"ל חברת קידום אתרים ואפיליאצייה המונה כ-125 עובדים ומאות לקוחות בפריסה עולמית, מייסד דיגיפארם - חנות אונליין להזמנת תכנים וקישורים עבור אנשי SEO, מייסד רובולינק - אפליקצייה לבדיקת מיקומים חינם לאנדרואיד ולאייפון, מוביל את קבוצת אנשי ה-SEO הגדולה בישראל בפייסבוק ובווטסאפ.

מאמרים נוספים מומלצים לקריאה עבורך:

המדריך המלא להקמת אתרי לידים

בואו נשים את הדברים על השולחן: אין מי מאיתנו שלא מחפש דרכים קלות, יחסית, וחוקיות, כמובן, לייצר כסף. גם אם לא מדובר בהכנסה שניתן להסתמך

כדאי להשקיע ב-SEO בזמן מלחמה?

מדינת ישראל נמצאת במלחמה (נכון להיום – 6.11.23). אני כותב את זה בגוף ראשון כמי שלוקח בה חלק פעיל. אין ספק שמלחמה היא עניין מורכב

בדיקת מהירות אחסון אתרים קלאודוויז
עשהאל דרייר
היי כאן עשהאל ואני רוצה להמליץ לך באופן אישי לפתוח שרת בקלאודוויז ולהנות מאתרים מהירים, תמיכה 24/7 וממשק נוח. אני מאחסן למעלה מ-400 אתרים בעצמי וממליץ בחום ובלב שלם, לאחר מספר שנות ניסיון
תוכנת מעקב הדירוגים הטובה בעולם!
בואו לעקוב אחרי מיקומים של כל אתר, מכל מקום בעולם, כולל הפרדה בין מיקומי דסקטופ ומובייל, תנועה, תיעוד עבודה ואפילו תוכלו לשלוח ללקוחות שלכם לינק לדשבורד שמתעדכן אונליין!
הטבה לגולשי האתר:
14 ימי ניסיון ו-25% הנחה לחודשיים