המדריך לבחירת מילות מפתח אפקטיביות לקמפיין ממומן בגוגל מאת מתן אסטון

היי, שמי מתן אסטון, מומחה לפרסום בגוגל עם ניסיון של מעל 15 שנה בתחום. עומד בראש סוכנות הפרסום BOOSTIT, העוסקת בניהול קמפיינים ממומנים בגוגל ומסייעת ללקוחותיה למקסם את התוצאות מהפרסום בגוגל ואני כאן כדי לשתף אתכם קצת בתהליך שבניתי אצלי בסוכנות שבעזרתו אנחנו מצליחים לבחור את מילות המפתח הטובות ביותר עבור קמפיינים ממומנים בגוגל, בשיטת 3 המעגלים.

 

שיטת המעגלים של מילות מפתח

המעגל הראשון והאיכותי ביותר הוא של מילות מפתח עם רמת בשלות גבוהה לרכישה. אלו הביטויים שאנשים מחפשים כשהם כבר מוכנים להוציא כסף על המוצר או השירות.

לדוגמה, בתחום עורכי הדין זה יהיה "עורך דין גירושין" או "עורך דין נהיגה בשכרות", "עורך דין פלילי בתל אביב", "עו"ד הסכם ממומן" ועוד.

כאשר בן אדם מבצע חיפוש בשילוב "עורך דין" הוא מראה שהוא כבר קיבל החלטה שהוא צריך עורך דין וכבר העניין הבשיל אצלו והוא רק מחפש מי יהיה אותו עורך דין שיסייע לו במקרה שלו.

המעגל השני במילות המפתח שלנו הוא ביטויים שהמחפש צריך את השירות שלנו אבל עדיין לא "בשל" לצרוך אותם, הוא צריך לעבור עוד קצת בשביל ליצור קשר ובטח בשביל לשלם על השירות שלנו.

לדוגמה, "עריכת הסכם ממון" או "קנס על נהיגה בשכרות", "חנינה מהנשיא", "רישום פטנט" ועוד…

המעגל השלישי הוא מילות מפתח אינפורמטיביות שמעידות על בן אדם שמחפש לקרוא מידע ופחות לשלם על השירות שלנו.

במקרה הזה אנחנו לא מוכנים לשלם לגוגל כסף על החיפוש הזה, מבחינתי שילך למתחרים ו"יבזבז להם את התקציב" או שיקרא ב"כל זכות" או ויקיפדיה.

לדוגמה, "מה זה הסכם ממון" או "חוקי נהיגה בשכרות", "דיני עבודה", "אי עצירה ברמזור עצור".

ביטויים כמו "חינם", "לבד", "בעצמי" ועוד.. אלו מילות מפתח שאנחנו מראש לא שמים אותם בשום קמפיין שלנו, אין להם מעגלים כי זה מראש סתם בזבוז כסף.

 

מה ההבדלים בין המעגלים בפרקטיקה?

ההבדלים העיקריים הם במחיר הממוצע לקליק ובשיעורי ההמרה בין שלושת מעגלי מילות המפתח.

זה אחד הדברים הכי קריטיים שחשוב שתבינו בקמפיין שלכם. בוא ניכנס לזה יותר לעומק.

כפי שראינו, במעגל הראשון נמצאות מילות מפתח עם כוונת רכישה מיידית וברורה.

אלו ביטויים כמו "עורך דין לענייני משפחה בתל אביב", "ייעוץ משפטי דחוף לגירושין" או "עורך דין פלילי בתל אביב".

כשמישהו מחפש ביטויים כאלה בגוגל, סביר להניח שהוא זקוק לשירות המשפטי הספציפי הזה כאן ועכשיו, והוא מוכן להוציא כסף כדי לקבל אותו.

בגלל הרלוונטיות והדחיפות הגבוהות של החיפושים האלו, התחרות על מילות המפתח במעגל הראשון היא בדרך כלל גבוהה.

משרדי עורכי דין רבים רוצים להופיע עם המודעות שלהם בדיוק מול קהל היעד הזה, ולכן הם מוכנים לשלם סכומים גבוהים יחסית עבור כל קליק.

זה לא חריג לראות עלויות לקליק של 20, 30 או אפילו 50 ש"ח ויותר על ביטויים נחשקים במיוחד.

אבל ההשקעה משתלמת, כי שיעורי ההמרה על מילות מפתח אלו גבוהים בהתאם.

אם עמוד הנחיתה רלוונטי ומשכנע, אחוז ניכר מהגולשים שיגיעו אליו מהמודעה ישאירו את הפרטים שלהם או יצרו קשר.

זה יכול להגיע ל-10%, 20% או אפילו 30% המרה בחלק מהמקרים.

כלומר, אם לחצו עלינו 100 אנשים במחיר ממוצע של 30 ש"ח לקליק (סה"כ 3,000 ש"ח), ונניח ששיעור ההמרה הוא 20%, קיבלנו 20 פניות איכותיות של אנשים שמחפשים עורך דין לשירות שאנחנו מציעים.

אם מתוך ה-20 האלה 6 הופכים בסופו של דבר ללקוחות (שזה ריאלי בהחלט עבור לידים חמים כאלו) אז יש לנו קמפיין שהחזיר את עצמו והרבה מעבר.

לעומת זאת, במעגל השני, על מילות מפתח כמו "עלות ייצוג בגירושין", "כמה לוקח תהליך פשיטת רגל" או "למי מגיע משמורת על הילדים", הכוונה לרכישה היא פחות מיידית.

כאן מדובר לרוב באנשים שיש להם צורך או בעיה, אבל הם עדיין בשלב של איסוף מידע ובחינת אפשרויות.

הם לא בהכרח מוכנים לשכור עו"ד כאן ועכשיו, אלא צריכים יותר זמן ושכנוע.

לכן, על מילות מפתח כאלו אנחנו מוכנים לשלם כסף אבל הרבה פחות ממילות המפתח במעגל הראשון, כלל אצבע שאנחנו עובדים איתו הוא חצי מהמעגל הראשון.

אבל גם שיעורי ההמרה יהיו נמוכים יותר, סביב ה 3%-5% מהקליקים שיהפכו לליד (השארת פרטים או יצירת קשר) ואחוזי הסגירה כאן יהיו יותר נמוכים ממה שיש לנו במעגל הראשון (נצטרך לדבר עם הרבה יותר לידים בשביל לסגור עסקה וגם כל שיחה תהיה יותר ארוכה).

במעגל השלישי המצב הרבה יותר גרוע, על ביטויים כלליים ואינפורמטיביים כמו "איך מחלקים רכוש אחרי גירושים" או "מה זה צו ירושה", הסיכוי להמרה קרוב לאפס.

אנשים שמחפשים דברים כאלה בדרך כלל לא נמצאים במצב דחוף ולא מתכוונים לשכור עורך דין בעקבות החיפוש (אולי בעתיד, אבל לא כרגע).

לכן, אם בכלל שמים מודעות על מילות מפתח כאלה, המחיר לקליק יהיה שקלים בודדים או פחות.

זה עדיין יכול להיות שווה את זה כדרך לבנות מודעות, לייצר תנועה לאתר וליצור אמון וסמכות עם תוכן מעולה – אבל לא כדי לייצר לידים ומכירות בטווח המיידי.

 

חלוקה נכונה של התקציב

אני ממליץ תמיד להשקיע את הכסף וכמה שיותר במעגל הראשון ולראות איך אנחנו מגיעים לכמה שיותר נתח חשיפות (מעל 85%) וגם נתח חשיפות במיקום גבוה לשאוף ל 70% בחלק העליון.

אם הקמפיין במעגל הראשון רווחי ואתם רואים שאתם יכולים לקבל יותר פניות אם תופיעו גבוה יותר, תעשו את זה. זה תמיד עדיף על קמפיין נוסף במעגל השני.

במידה ואתם בניצול מלא של המעגל הראשון תעברו למעגל השני, אף פעם אל תתחילו עם שני המעגלים במקביל, תמיד תוסיפו את המעגל השני ותעבדו איתו באסטרטגיה של המרות ולא קליקים.

במעגל הראשון אפשר לעבוד עם אסטרטגיה טיפשה של מקסימום קליקים או מחיר ידני לקליק.

בניהול נכון ובהתאמה מתמדת של התקציבים, הצעת המחיר ועמודי הנחיתה לפי הביצועים של כל מעגל – הקמפיינים שלכם יכולים להגיע לתוצאות מעולות תוך זמן קצר.

 

התאמת עמוד הנחיתה למילת המפתח ולשלב בו נמצא הגולש

הקשר בין מילת המפתח לבין התוכן של עמוד הנחיתה היא חיונית להצלחה של קמפיין בגוגל אדס.

גולש שחיפש "עורך דין נהיגה בשכרות" צריך להגיע לעמוד שכולו מדבר על נהיגה בשכרות ולא עמוד כללי אותו הדבר לגבי "עורך דין לשון הרע" הוא צריך לראות שהוא מגיע לעמוד שכולו מדבר על לשון הרע ולא לעמוד בית כללי שמציע המון שירותים.

דוגמא נוספת, אם מישהו מחפש "עורך דין לתאונת דרכים", הוא צריך לנחות על עמוד שמתמקד בדיוק בתחום הזה.

העמוד צריך להכיל פרטים על ניסיון העורך דין בטיפול בתאונות דרכים, תיאור של תהליך הטיפול בתיק כזה, המלצות של לקוחות קודמים בתחום, ואפילו מאמרים או סרטונים שמסבירים מושגי יסוד בנושא.

קריאות הפעולה גם צריכות להיות ממוקדות: "קבלו ייעוץ חינם בנוגע לתאונת דרכים" או "מלאו פרטים לבדיקת זכאות לפיצויים".

חשוב מאוד להקפיד על התאמה בין מילת המפתח והתוכן של עמוד הנחיתה – אתם תרוויחו אחוזי המרה גבוהים יותר, עלויות המרה נמוכות יותר וככה הקמפיין שלכם יהיה רווחי.

 

איך מוצאים מילות מפתח לקמפיין שלנו בגוגל?

במעגל הראשון כדאי להתמקד במילים הכי ישירות וממוקדות כמו שמות השירותים והתחומים המשפטיים הספציפיים: "עורך דין גירושין", "עורך דין הוצאה לפועל", "ייעוץ משפטי לדיני עבודה" וכו'.

שימו לב גם לווריאציות ולשמות נרדפים כמו "עו"ד" במקום "עורך דין" או " עורכי דין".

ביטויים שכוללים שם של עיר או אזור ("עורך דין גירושין בתל אביב") הם גם בדרך כלל מצוינים ובעלי כוונה גבוהה.

 

במעגל השני, התמקדו בפעולות וצרכים משפטיים נפוצים כמו: "ייפוי כוח מתמשך", "צוואה וירושה", "הסכם ממון לפני נישואין", "הגשת כתב תביעה", "ערעור על דוח תנועה" ועוד.

אלו ביטויים של אנשים שיש להם כבר צורך משפטי מסוים אבל עדיין לא החליטו בהכרח על נותן השירות.

במעגל השלישי מצאו מילות מפתח של שאלות נפוצות ובעיות שאנשים נתקלים בהם, כמו: "כמה זמן נמשך הליך גירושין", "מה ההבדל בין צוואה לירושה", "האם אפשר לבטל דוח תנועה" וכד'. אנחנו לא ממליצים לפרסם על ביטויים כאלו, אנחנו יותר ממליצים לשלול אותם כמילות מפתח שליליות: "כמה", "האם", "מה ההבדל" ועוד…

טיפ שיחסוך לכם הרבה כסף בקמפיין של נותני שירותים (עורכי דין, יועצים וכו') בהקשר למילות מפתח שליליות: תכינו רשימה של שמות פרטיים ושמות משפחה הנפוצים ביותר בישראל ותעלו אותם כרשימת מילות מפתח שליליות בקמפיין.

ככה תבטיחו מראש שלא תופיעו כאשר מישהו ירשום "עורך דין גירושין ישראל ישראלי" או "עורך דין פלילי אבי כהן" כי אלו ביטויים שאתם כן תופיעו כאשר מילת המפתח שלהם "עורך דין גירושין" "עורך דין פלילי".

בנוסף לשמות פרטים ושמות משפחה, אני ממליץ לכם לעלות רשימת ערים בהם אתם לא נותנים את השירות, כמו "חיפה" אם אתם נמצאים בתל אביב. כמובן ההמלצה לעלות את כל שמות הערים והאזורים מחוץ לטווח שלכם.

אני משתמש בעיקר במתכנן מילות המפתח של גוגל למציאת מילות מפתח… זה כלי חינמי שכל מי שיש לו קמפיין בגוגל יש לו גישה אליו.

יש כלים נוספים שניתן להשתמש: Semrush, Ahrefs, Ubersuggest ועוד…

 

ודבר אחרון….

כל המרכיבים שתיארנו עד כה – מחקר מעמיק של מילות מפתח, פילוח נכון לפי רמת הכוונה לרכישה, התאמה של הטקסטים הפרסומיים, ניהול תקציבי חכם ועוד – הם קריטיים להצלחה של קמפיין ממומן.

אבל יש רכיב אחד שאסור בשום פנים ואופן להזניח, והוא עמוד הנחיתה.

עמוד הנחיתה הוא התחנה הבאה של הגולש אחרי הקליק על המודעה, והוא זה שצריך לעשות את העבודה ולשכנע אותו להמיר – להשאיר פרטים, לבצע רכישה או לבצע כל פעולה אחרת שהוגדרה כיעד.

לכן, ההשקעה ביצירת עמודי נחיתה משכנעים ואפקטיביים היא לא פחות חשובה מההשקעה בקמפיין עצמו.

 

עמוד נחיתה ממיר בתחום עריכת הדין צריך לכלול:

  • כותרת מושכת וברורה שמחזקת את ההבטחה מהמודעה ומדברת על הצורך הספציפי של הגולש.
  • תמונה מקצועית ומשרת אמון של עורך הדין או צוות המשרד.
  • טקסט משכנע שמפרט את הניסיון, המומחיות והערך המוסף שלכם בטיפול בבעיה המשפטית הספציפית.
  • המלצות וחוות דעת מלקוחות מרוצים שמעידות על האיכות והאמינות שלכם (רצוי כסרטוני וידאו).
  • המלצות מגוגל, פייסבוק וכדומה.
  • פירוט של תהליך העבודה ומה הלקוח יכול לצפות מהשירות שלכם.
  • קריאות לפעולה בולטות וברורות כמו "צרו קשר לייעוץ ראשוני" או "השאירו פרטים ונחזור אליכם מיד".
  • לשים דגש למובייל: מרבית החיפושים בגוגל מתבצעים במובייל (כפתור חיוג חובה בכל עמוד נחיתה).
  • אלמנטים מחזקי אמון כמו לוגואים של גופים מקצועיים, תעודות הסמכה, כתובת המשרד, מפה, שעות פעילות ועוד.
  • עיצוב נקי, מסודר ונעים לעין עם הדגשה של המסרים החשובים.

בעזרת תשומת לב לפרטים הקטנים והתאמה מושלמת בין המסר במודעה לבין החוויה בעמוד הנחיתה, ניתן להגדיל משמעותית את שיעורי ההמרה מהקמפיין ולנצל את ההשקעה בצורה המיטבית.

הקומבינציה של מילות מפתח עם כוונת רכישה גבוהה ועמודי נחיתה מפתים ומשכנעים היא המתכון לתוצאות מעולות בגוגל אדס.

כשמביאים לקוחות פוטנציאליים חמים ומספקים להם בדיוק את מה שהם מחפשים, באופן מהיר וידידותי – הם הופכים ללקוחות ממשיים ביתר קלות.

אסור למהר, תשקיעו זמן בבחירה נכונה של מילות המפתח שלכם וכמובן שגם תשקיעו בעמוד נחיתה איכותי וטוב, תעשו את הדברים האלו ותראו את השינוי שהקמפיין מביא למשרד שלכם.

עם קצת עבודה קשה, ניסויים ושיפורים מתמידים – השמיים הם הגבול עבור הקמפיינים שלכם.

שלחו לחבר קישור למאמר, הוא חייב לקרוא אותו!
שלחו לחבר קישור למאמר
הוא חייב לקרוא אותו!
תמונה של עשהאל דרייר
עשהאל דרייר

מנכ"ל חברת עשהאל קידום אתרים, מייסד דיגיפארם - חנות אונליין להזמנת תכנים וקישורים עבור אנשי SEO, מוביל את קבוצת אנשי ה-SEO הגדולה בישראל בפייסבוק ובווטסאפ.

מאמרים נוספים מומלצים לקריאה עבורך:

איך לבנות לעצמך מוניטין ברשת

כשאתם שומעים על חברה או מוצר מעניינים או אפילו על אדם שאתם לא מכירים, מה הדבר הראשון שאתם עושים? רוב הסיכויים שהתשובה היא שאתם פותחים

שנבדוק אם אנחנו מתאימים לשיווק העסק שלך?
קובי ארנפלד מנהל מחלקת מכירות בחברת עשהאל
לשיחת ווצאפ עם קובי
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם קובי >>